Службата за сигурност на Украйна (ССУ) обвини днес Русия, че

...
Службата за сигурност на Украйна (ССУ) обвини днес Русия, че
Коментари Харесай

Киев обвини Москва в намеса в украинските избори 

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) упрекна през днешния ден Русия, че се намесва в украинския избирателен развой, като основава противозаконни структури, които да обезпечат успеха на избран претендент, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Директорът на ССУ Виктор Кононенко сподели пред кореспонденти, че група съветски жители и сътрудничещи с тях украинци употребяват парични подкупи, с цел да основат мрежа от хора, подготвени да гласоподават за избран претендент и да влияят върху публичното мнение. "Тази активност е противозаконна и оказва влияние върху изборите резултати ", сподели Кононенко. По думите му в заговора са забъркани "граждани на Украйна, които от дълго време сътрудничат с съветски структури ".

В края на март в Украйна ще се състои първият тур от президентските избори. Шефът на украинското контраразузнаване не уточни кого от 44-те регистрирани претенденти за държавен глава би трябвало да облагодетелства заговорът. Кононенко добави, че в схемата вземат участие и жители на други страни, само че украинските управляващи са се съсредоточили върху съветската връзка.

Предизборните сондажи отреждат водещо място на комика Володимир Зеленски, следван от настоящия президент Петро Порошенко и някогашния министър председател Юлия Тимошенко.

Миналия месец Серхий Демедюк, шеф на департамента "Киберполиция " към Националната полиция на Украйна, сподели пред Ройтерс, че хакери, следени евентуално от Москва, усилват опитите си да нападат сървърите на изборните секции и персоналните компютри на членовете на изборни комисии в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР