Службата за сигурност на Украйна (СБУ) повдигна обвинения срещу командващия

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) повдигна обвинения срещу командващия
Коментари Харесай

Украйна повдигна обвинение на командващия далечната авиация на руските ВВС

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) повдигна обвинявания против командващия далечната авиация на съветските Военновъздушни сили Сергей Кобилаш и някогашния пълководец на Черноморския флот на Военноморски сили на Русия Игор Осипов. Това заяви осведомителната организация ТАСС.

Генерал-лейтенантът, командващ далечната авиация на Въздушно-космическите сили на Въоръжените сили на Руската федерация и адмиралът, някогашен командващ Черноморския флот на ВМФ на Русия, са упрекнати във водене на нападателна война и посягане по отношение на териториалната целокупност на Украйна.

По-рано тази седмица СБУ повдигна обвинявания и против ръководителя на Централната банка на Русия Елвира Набиулина . Тя е упрекната във " финансиране на военни групировки на страната-агресор и въвеждане на рубловата зона в районите на юг и изток от Украйна ".

В същия ден ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин даде инструкции за формиране на наказателно дело по отношение на противозаконното гонене на Набиулина от украинска страна.
 Украйна упрекна върховен свещеник в проруска агитация
Украйна упрекна върховен свещеник в проруска агитация

Архиепископът е разпространявал изявления, " унижаващи националната чест и достолепие на украинците "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР