Службата за сигурност на Украйна /СБУ/ и бойците от батальон

...
Службата за сигурност на Украйна /СБУ/ и бойците от батальон
Коментари Харесай

МО на Русия: Украйна планира да взриви реактор в Харков и да ни обвини

Службата за сигурност на Украйна /СБУ/ и бойците от батальон " Азов " възнамеряват да взривят реактор в Харковския физико-технически институт и да обвинят въоръжените сили на Русия в ракетна офанзива против пробно нуклеарно оборудване.

Това оповестиха от Министерството на защитата на Руската федерация, представени от ТАСС.

" СБУ, дружно с бойците от батальон " Азов ", приготвят провокация с допустимо радиоактивно замърсяване на региона покрай град Харков. Националисти са минирали реактор в пробно нуклеарен обект, ситуиран в Харковския физико-технически институт. СБУ и бойците от батальон „ Азов “ възнамеряват да взривят реактора и да обвинят съветските въоръжени сили в хипотетично осъществяване на ракетна офанзива против пробно нуклеарно оборудване “.

Министерството на защитата означи, че „ задгранични публицисти са пристигнали в Харков на 6 март, с цел да отразят следствията от провокацията, след което да последват обвинявания към Руската федерация в основаване на екологична злополука “.

Руските въоръжени сили поеха контрола над Запорожската и Чернобилската атомни електроцентрали, припоня ТАСС.

Това беше направено, с цел да се „ изключи опцията украински неонацисти или терористи да провеждат провокации, изпълнени с пагубни последствия “, съобщи пресслужбата на Кремъл след телефонен диалог сред съветския и френския президенти Владимир Путин и Еманюел Макрон в неделя.

Коментирайки предлагането на генералния шеф на Международната организация за атомна сила за осъществяване на тристранна среща (МААЕ-Русия-Украйна) в Чернобилската зона за създаване на механизъм за гарантиране на сигурността на нуклеарните уреди в Украйна, упоменато от президента на Франция, Путин означи, че по принцип тази концепция може да бъде потребна, само че си коства да се обмисли провеждането на такава среща посредством видеоконферентна връзка или в трета страна, сподели Кремъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР