Службата за сигурност на Украйна потвърди, че нейни служители извършват

...
Службата за сигурност на Украйна потвърди, че нейни служители извършват
Коментари Харесай

СБУ на Украйна нахлу в манастир! Обискират монасите СНИМКИ

Службата за сигурност на Украйна удостовери, че нейни чиновници правят обиск на територията на манастира Киево-Печерска лавра в Киев. От ведомството обявиха, че ограниченията се подхващат, с цел да се предотврати потреблението на църковния комплекс като клетка на „ съветския свят “. Това се споделя в съобщение на СБУ, оповестено във вторник, 22 ноември.

„ Службата за сигурност на Украйна организира контраразузнавателна активност на територията на Свято-Успенската Киево-Печерска лавра в Киев “, се споделя в известието.

От СБУ допълват, че претърсванията се правят взаимно с полицията и Националната армия. Пресслужбата на ведомството изясни, че събитията се организират на фона на нараснал риск от терористични набези и взимане на заложници заради войната. Като цел на обиска от СБУ бяха посочени:
недопускане на потреблението на лаврата като клетка на „ съветския свят “;проверка на данни за потреблението на лаврата за укриване на диверсионно-разузнавателни групи, чужденци и предпазване на оръжие;защита на популацията от провокации и терористични набези.


От СБУ увериха, че претърсването се прави с директното присъединяване на представители на църквата - то се състои в оглед на територията и пространствата на лаврата и инспекция на лицата на територията на комплекса по отношение на присъединяване им в дейности, накърняващи държавния суверенитет.
 обиски на лаврата, Съюз на българските писатели на лаврата, лаврски обиски
Припомняме, на 13 ноември стана известно, че в Киево-Печерската лавра по време на пълномащабната инвазия се молят за Русия. В храма на манастира звучала съветската църковна ария „ Похвала на Пресвета Богородица “. В нея се пее за Русия и " събуждането на Русия  ".

След това СБУ стартира да изследва детайлностите към случая. Ръководителят на ведомството Василий Малюк съобщи, че няма да допусне прояви на проруска агитация в Украйна от страна на УПЦ Министерство на правосъдието в изискванията на пълномащабна война сред страната и Руската федерация.

Междувременно свещеникът, който водел молебена, беше отхвърлен. Настоятелят на лаврата Павел сподели, че изказванията, че свещениците се молят за Руската федерация, са погрешни.

Превод: GlasNews


 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР