Службата за сигурност на Украйна обяви днес, че е прехванала

...
Службата за сигурност на Украйна обяви днес, че е прехванала
Коментари Харесай

Украйна: Прехванахме обаждане, доказващо, че Русия е взривила язовирната стена на Каховската ВЕЦ

Службата за сигурност на Украйна разгласи през днешния ден, че е прехванала телефонно позвъняване, което потвърждава, че съветска " диверсионна група " е взривила язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа в Южна Украйна, съобщи Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция.

 

Агенцията отбелязва, че разрушаването на стената на язовира във вторник провокира огромно наводняване и принуди хиляди поданици да се изтеглят, като провокира и екологичен безпорядък. Русия и назначените от нея окупационни управляващи в тази част на Украйна упрекнаха Киев, че е разрушил язовирната стена, само че дадоха разнообразни пояснения.

Службата за сигурност на Украйна качи в " Телеграм " продължаващ минута и половина аудиозапис на хипотетичен диалог с присъединяване на двама мъже, които наподобява разискват последствията от бедствието на съветски език.

 

" Те (украинците - бел.ред.) не го удариха. Това бе наша диверсионна група ", споделя единият от мъжете, за който украинската Служба за сигурност твърди, че е съветски боец.

 

" Те желаеха някак си да изплашат (хората) с този язовир ", продължава мъжът.

 

" Това не стана по проекта и (те направиха) повече от това, което бяха възнамерявали ", добавя той.

 

Службата за сигурност на Украйна не даде повече детайлности за диалога или за участниците в него, като заяви в изказване, че е почнала наказателно следствие за военни закононарушения и по този начин наречения " екоцид ".

 

" Окупаторите са желали да изнудят Украйна, като взривят язовира, и да инсценират изкуствено провокирано злополучие в южната част на страната ни ", се споделя още в изказването.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР