Службата за обучение на клиенти и работа с тях (OCEO)

...
Службата за обучение на клиенти и работа с тях (OCEO)
Коментари Харесай

Бум на AI измамите в крипто пространството

Службата за образование на клиенти и работа с тях (OCEO) към Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) издаде предизвестие по отношение на възходящия брой измами с изкуствен интелект (AI) в капиталовия бранш.

В своето предизвестие , озаглавено “ “, задачата е да се предизвести обществеността за лъжливи схеми, които употребяват AI технологията, примамвайки вложителите с обещания за доходоносни облаги.

В консултацията се акцентира ескалиращата интеграция на AI в всекидневието и по какъв начин измамниците манипулират тази наклонност, с цел да вършат погрешни изказвания за обилни облаги посредством ръководени от AI ботове за търговия, сигнални логаритми и логаритми за арбитраж на криптоактиви.

Тези лъжливи действия постоянно се популяризират в платформите на обществените медии, благодарение на авторитетни лица, които могат несъзнателно или умишлено да популяризират дезинформация. Тази динамичност улеснява измамниците да се насочват към вложителите, изключително към тези, които нямат опит в тънкостите на технологиите с изкуствен интелект.

Мелани Девоу, шеф на OCEO, акцентира нуждата от песимизъм и задълбочено следствие, когато се сблъскваме с изказвания, свързани с вложения, насочени към AI. Консултацията има за цел да осведоми вложителите за действителността, че макар напредналите си благоприятни условия AI не може да предсказва пазарните придвижвания с безспорна сигурност.

В него се акцентира смисъла на цялостното изследване и инспекция на предишното на фирмите и търговците, предлагащи капиталови услуги, основани на AI.

Консултацията дава насоки за различаване и отбягване на евентуални измами, като приканва вложителите да демонстрират нерешителност, когато се сблъскват с пресилени изказвания за възвръщаемост, генерирана от ИИ. Вместо това те биват съветвани да организират задълбочени изследвания, да търсят голям брой отзиви и да схващат изцяло обвързваните с тях опасности. Специално внимание се обръща на това да се внимава с утвържденията на авторитетни персони в обществените медии и непоисканите онлайн предложения.

В консултацията е включен проблем с Корнелиус Йоханес Щайнберг, който провежда Понци скица, възползвайки се от публичния интерес към изкуствения разсъдък, което докара до обилни загуби за вложителите.

Този случай служи като блестящо увещание за присъщите опасности, свързани с капиталовите платформи, основани на скица. CFTC предизвиква клиентите и физическите лица да рапортуват подозрителни действия или информация, в това число евентуални нарушавания на законите за търговия със първични материали, на своя отдел за правоприлагане.

Докладването може да се извърши посредством препоръки за сигнализиране или тъжби, подадени на формалния уеб страница на CFTC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР