Службата за геоложки наблюдения на САЩ съобщи, че е регистрирала

...
Службата за геоложки наблюдения на САЩ съобщи, че е регистрирала
Коментари Харесай

Силен трус в Северна Корея породи съмнения за нов ядрен опит

Службата за геоложки наблюдения на Съединени американски щати заяви, че е записала през днешния ден земетресение с магнитуд 6,3 и дълбочина 0 км в КНДР, като означи, че трусът може да е удостоверение за вероятен гърмеж, без да посочи от какъв вид, предадоха международните организации.

Скоро: Северна Корея ще може да нападне Съединени американски щати и Европа

Китайските управляващи оповестиха, че са засекли земетресение с магнитуд 6,3 в Северна Корея, като го дефинираха като " хипотетична детонация ", провокирана от човешка активност. Според Сеул и Токио Северна Корея евентуално е направила нов, шести нуклеарен опит. Епицентърът на труса е бил закрепен покрай полигона, където Пхенян към този момент е правил нуклеарни опити.

Северна Корея изстреля ракета над Япония

Земетресението, записано малко преди 11,30 ч. локално време (03,00 ч. по Гринуич), е било на дълбочина нула километра в североизточната част на страната, съобщи Ройтерс.

Световни реакции след ракетното тестване на Северна Корея

Китайската сеизмологична работа заяви малко по-късно за второ земетресение в Северна Корея с магнитуд 4,6  осем минути след първия трус, и го дефинира като " колапс ". По тематиката Северна Корея алармира, че работи върху нова по-мощна балистична ракета Какво чака Северна Корея, в случай че предприеме военни дейности против Съединени американски щати? Русия е извънредно обезпокоена от ситуацията със Северна Корея
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР