Службата за чужденци и граници (SEF) на Португалия стартира от

...
Службата за чужденци и граници (SEF) на Португалия стартира от
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Португалия с драконовски мерки срещу пристигащи от 14 държави, сред които и България


Службата за чужденци и граници (SEF) на Португалия започва от 1 април 2021 година услуга за пасажери, идващи по въздух, суша или вода от 14 страни, които подлежат на наложителна 14-дневна карантина при влизане в страната, за усъвършенстване процеса на граничен надзор и даване на нужната информация при съблюдаване на карантина та.

Услугата е ориентирана към всички пасажери, идващи в Португалия от: Обединеното кралство, Бразилия, Южноафриканската република, България, Чехия, Кипър, Словения, Естония, Франция, Унгария, Италия, Малта, Полша и Швеция.
Услугата се показва в авансово попълване на онлайн двуезичен формуляр, разполагаем на следния интернет адрес: .

След попълването на данните формулярът се изпраща на Генерална дирекция „ Здравеопазване “, за подкрепяне установяването на местонахождението на лицата, подлежащи на профилактична изолираност, идващи от гореизброените страни на генезис.
След подаване на данните, в това число адреса на престояване на португалска територия, пасажерът ще получи на електронната си поща искане за удостоверение на адреса и по-късно уверение, което да показа на инспектора на SEF при граничния надзор. Това е наложително изискване за приемане на позволение за влизане на национална територия.
Напомняме, че от 00.00 ч. на 01 април 2021 година до 23.59 ч. на 15 април 2021 година българските жители, идващи в Португалия с полети от България, с изключение на задължението да показват негативен PCR тест , осъществен до 72 часа преди качването на самолета, ще подлежат и на наложителна 14-дневна карантина след идването си в Португалия в дома си или в друго място за настаняване, несъмнено от санитарните управляващи. Изключение от наложителната карантина се ползва единствено при наложителни пътувания и престой на територията на страната не по-дълъг от 48 часа, потвърден с билета за назад връщане.
Както и до момента, освободени от условието за показване на негативен тест за COVID-19 са децата до 24-месечна възраст.
Що се отнася до директното прекосяване, при осъществяване на такова се изисква наложителен PCR тест за COVID-19 с негативен резултат за цялата територия на страната.
Остава в действие условието всички пасажери, идващи по въздух на континенталната територия на Португалия , без значение дали като последна дестинация или само за пренос, да попълнят формуляр, който е разполагаем на следния уеб адрес:
.

При потребност от подпомагане българските жители в Португалия могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Лисабон на следните телефонни номера: +351 213 976 364; +351 213 976 367, както и на дежурен телефон в извънработно време - +351 933 611 337. Сигнали може да се подават и на email адреса на посолството: . 

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: .
Препоръчваме на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: .
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР