Службата за борба с мафията в Калабрия разкри глобална финансова

...
Службата за борба с мафията в Калабрия разкри глобална финансова
Коментари Харесай

В Италия разкриха финансова мрежа в услуга на мафията

Службата за битка с мафията в Калабрия разкри световна финансова мрежа в услуга на италианските мафиотски структури Ндрангета, Коза Ностра и Камора, с фонд от 500 милиарда евро. в разнообразни банкови сметки,, прикрит в призрачни банкови сметки в целия свят и са били ръководени от италианеца Роберто Рекордаре, заяви албанската телевизия „ Ора нюз ”.
Рекордаре е калабриец родом от община Палми в провинция Реджо Калабрия. Той е притежател на женския тим по волейбол „ Golem Volley ” и на основаната в Малта компания за електронен програмен продукт „ Golem ”, която дава услуги на обществената администрация.
500 милиарда евро мръсни пари на са препрани посредством вложения в целия свят, с помощта на добре структуриран финансов лабиринт. Парите са подадени в банкови и европейски институции, доста от които са включени в черния лист като данъчни убежища. Сред тях са националната банка на Дания, Bank of London и Дойче банк.
 Николай Марков: Мафията ни убива, а не COVID-19 Николай Марков: Мафията ни убива, а не COVID-19
" Вече сме на 1-во място в света по смъртност. Браво, другарю Борисов, успяхте! Винаги първи. Малко е стряскащо да си представим, че в...
Според антимафиотите, „ Роберто Рекордаре е бил непокътнатият човек на Ндрангета, икономическият и финансов мозък на Камората, Коза Ностра и Ндрангета, кадърен да препере огромни суми пари, извоювани от трафик на опиати, оръжия, рискови боклуци, противозаконни залагания, спекулации с обществени търгове, корупция, изнудване, измами и закани ”.
Разследването откри, че след прехвърлянето на парите на своите клиенти, калабрийският брокер е заличавал следите от банковите интервенции.
Роберто Рекордаре е разследван в развой с кодовото име „ Eyphemos ”, който разкри връзките му с мафиотските кланове на Аспромонте, Парело-Галиостро и Алваро.
Рекордаре е, като е записал офлайн разплащателни сметки на името на несъществуващи лица като непознати жители от Източна Европа или Саудитска Арабия.
 Над 7 милиона италианци с влошен витален стандарт поради пандемията Над 7 милиона италианци с влошен витален стандарт поради пандемията
Около 7,6 милиона италианци са влошили виталния си стандарт, се споделя в отчет, оповестен от изследователския институт „ Censis&l...
Подчертава се, че това е най-голямата интервенция на италианските управляващи против мафията, в която са разкрити големи суми. Откритите 500 милиарда евро се равняват на половината от сумата на Фонда за възобновяване, която Европейският съюз би трябвало да даде на Италия.
Разследването е открило, че ОАЕ са постоянно посещавана от Рекордаре дестинация. По време на пътешестване до Дубай, с цел да избегне финансовия надзор, той е изхвърлил в кошчето облигации на стойност 100 милиарда евро, а у себе си е държал облигации на стойност 36 милиарда евро.
Роберто Рекордаре се е подготвял посредством специфични и скрити банкови сметки да трансферира огромни суми пари в страни отвън Европа, където американското въздействие не е огромно. В един от компютрите е открита персоналната карта на литовски жител, в която са налети 2 милиарда евро.
Обект на следствие от италианската антимафия са и филантропични интервенции, употребявани като прикритие за прекачване на средства, които в никакъв случай не са били употребявани за благотворителни действия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР