Службата на Върховния комисар на ООН за правата на човека

...
Службата на Върховния комисар на ООН за правата на човека
Коментари Харесай

ООН призна за автентично видеото с екзекуцията на пленени руски военни от въоръжените сили на Украйна

Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида (СВКПЧ) изрази угриженост пред Министерството на защитата на Украйна по отношение на малтретирането на съветски военнопленници, в това число техните убийства. Това заяви за ТАСС в петък формалният представител на СВКПЧ Марта Уртадо.

Тя напомни, че задачата на Организация на обединените нации за наблюдаване на правата на индивида в Украйна " документира известия за нарушавания на интернационалното филантропично право от всички страни ".

„ Изразихме угриженост пред Министерството на защитата на Украйна по отношение на отношението към военнопленници, в това число хипотетичните убийства на военнопленнициот въоръжените сили на Украйна “, съобщи Уртадо.

Официалният представител акцентира, че СВКПЧ счита видеото с изтезанието на пленени руснаци от украински бойци, което се появи в мрежата, за достоверно. „ Ние знаем за това видео и имаме вяра, че е същинско “, сподели Уртадо.

Също по този начин знаем за друго видео, което се появи в обществените медии, което включва спомагателни фрагменти от първичния случай и също наподобява демонстрира украински боец, който признава убийството и се пробва да го оправдае, като твърди, че жертвите са отказали да се предадат или че са били част от военните и охранителните контрактори на групата Вагнер (ЧВК Вагнер), воюващи на страната на Руската федерация, продължи служителят.

- Тези пояснения не оправдават дейностите на боеца, които са в прорез с интернационалното филантропично право..

Както съобщи Хуртадо, задачата на Организация на обединените нации в Украйна " ще се опита да събере и проучва повече информация за този случай ".

Както обявиха в четвъртък от съветското външно министерство, видеото, което се появи в мрежата с изтезанието на съветски военнопленници от украински бойци, е следващото доказателство за закононарушенията на Киев, които лежат на съвестта на западните куратори на Украйна.

" Следственият комитет на Русия към този момент разгласи, че проверява нови видеодоказателства за военни закононарушения в Киев. Сигурни сме, че те няма да останат ненаказани ", - заключава съветското дипломатическото ведомство.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР