Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците (ВКБООН) предаде

...
Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците (ВКБООН) предаде
Коментари Харесай

Молдова получи от ООН 21 джипки за справяне с бежанския поток от Украйна

Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) съобщи през вчерашния ден 21 автомобила на Министерството на вътрешните работи в поддръжка на регулирането на институцията за бежанския поток от Украйна, оповестява Молдпрес.  
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4124
Превозните средства на стойност над половин милион $ ще бъдат употребявани от " Гранична полиция " за повишение на тяхната подвижност и благоприятни условия за наблюдаване. 

В изискванията на войната в Украйна, по-доброто съоръжение на модерните подразделения на Министерството на вътрешните работи покачва както националната, по този начин и районната сигурност, допринасяйки за укрепването на разширения пояс за сигурност в района. Благодарение на поддръжката на посолството на Съединени американски щати в Молдова и Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците, към 1000 км от държавната граница по суша ще станат по-безопасни за жителите. Благодарим на сътрудниците ни от ВКБООН за това подаяние, което е предопределено особено за потребностите на Главен инспекторат на " Гранична полиция ", обясни министърът на вътрешните работи Ана Ревенко.

Според формалната статистика от началото на войната в Украйна до момента на територията на Молдова са влезнали над 410 хиляди бежанци от Украйна. Повечето от тях са се преместили в други европейски страни, а към 96 000 души към момента са в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР