Службата на постоянния търговски представител на САЩ предлага да бъдат

...
Службата на постоянния търговски представител на САЩ предлага да бъдат
Коментари Харесай

Мита за 4 млрд. евро върху европейски стоки подготвят САЩ

Службата на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати предлага да бъдат въведени спомагателни мита за вноса на артикули от Европейски Съюз на стойност 4 милиарда $, оповестиха международните организации.

Предложените обгръща 89 митнически подкатегории, включващи артикули като маслини, италиански сирена и шотландско уиски. Те се прибавят към първичния лист от артикули на стойност към 21 милиарда $, който бе оповестен на 12 април.

Митата са част от продължителния спор сред Вашингтон и Брюксел за дотациите в гражданската авиация, прецизира ДПА.

Съединени американски щати и Европейски Съюз заплашиха да си наложат взаимно мита за милиарди долари в разногласието пред Световната комерсиална организация (СТО), който продължава близо 15 години към дотациите за американския самолетостроител Боинг (Boeing) и европейския Еърбъс (Airbus).

Службата на непрекъснатия търговски представител посочи в изказването си, че описът е отговор на обществени мнения и спомагателни разбори.

СТО постанови, че двата най-големи самолетостроителни концерна в света са получавали нездравословни дотации за милиарди долари в няколко случая, бележещи най-големия в света търговски спор. Очаква се организацията да вземе решение по настояването на Съединени американски щати за санкционни ограничения през лятото или вероятно през септември, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Американското ведомство уточни, че ще организира чувания за спомагателните мита на 5 август. То предизвести, че може да наложи митата по първичния лист, в случай че арбитържът на СТО постанови решение преди да завърши интервала за публично разискване на спомагателния лист.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР