Службата на ООН за правата на човека каза днес, че

...
Службата на ООН за правата на човека каза днес, че
Коментари Харесай

Талибаните упражняват все по-голямо насилие срещу протестиращи в Афганистан

Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида сподели през днешния ден, че талибаните дават отговор с все по-голямо принуждение на мирните митинги в Афганистан, употребявайки бойни боеприпаси, палки и камшици. Това е довело до гибелта на най-малко четирима стачкуващи, съобщи Ройтерс.

Протестите, постоянно предвождани от дами, съставляват предизвикателство за новото ислямистко държавно управление на талибаните, които се стремят да затвърдят властта си, откакто превзеха столицата Кабул преди съвсем месец.

" Виждаме по какъв начин талибаните реагират по един, за жал, недопечен метод ", съобщи говорителката на службата на Организация на обединените нации за правата на индивида Равина Шамдасани.

По думите ѝ Организация на обединените нации е документирала четири случая на починали от пукотевица протестиращи. Тя обаче сподели, че някои или всичките случаи може да са станали при опити за разпръсване на стачкуващите със пукотевица.

Говорителката съобщи, че Организация на обединените нации също по този начин е получила известия, че са претърсвани домовете на участници в митингите. Също по този начин са били сплашвани публицисти, отразяващи демонстрациите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР