Службата на ООН за координиране на хуманитарната помощ съобщи днес,

...
Службата на ООН за координиране на хуманитарната помощ съобщи днес,
Коментари Харесай

ООН: Недостигът на гориво прекрати доставките с помощи за Газа

Службата на Организация на обединените нации за съгласуване на филантропичната помощ заяви през днешния ден, че поради дефицит на гориво пакетите с помощи, които се съхраняват в хранилища в южната част на линията, не могат да бъдат превозени и да стигнат до палестинското население, съобщи ДПА.
Службата сподели в изказване, че поради обстоятелството, че складовете са цялостни, организацията на Организация на обединените нации за бежанци няма по какъв начин да приема повече филантропични доставки.
Вчера цистерна получи позволение да премине в анклава за пръв път от началото на войната сред Израел и " Хамас " на 7 октомври, като в нея са били натоварени към 23 000 литра гориво. Въпреки това не е имало задоволително време, с цел да се заредят с гориво камионите, които транспортират стоките до палестинската страна, затова складовете са цялостни и не могат да одобряват повече доставки, изясни Организация на обединените нации.
Според координатора на Организация на обединените нации по въпросите на филантропичната помощ Мартин Грифитс са нужни минимум към 200 000 литра гориво.
От египетската страна на граничния пункт " Рафах " десетки камиони с филантропична помощ чакат, с цел да преминат в Газа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР