Службата на чешкия президент , който е изправен пред вътрешни

...
Службата на чешкия президент , който е изправен пред вътрешни
Коментари Харесай

Офисът на чешкия президент в стъпка срещу медийната свобода

Службата на чешкия президент, който е изправен пред вътрешни провокации поради връзките си с Русия, ще спре да дава информация на няколко, в това число социална телевизия Чешка телевизия, Respekt, сървъра Seznam Zprávy и ежедневника Deník N. Кабинетът на президента разгласи това спорно решение в публично изказване, озаглавено „ Изявление за битката с дезинформацията “, заяви Евроактив.
В изказването се твърди, че решението е взето „ в границите на битката с дезинформацията, чието значение е доказано от Европейската комисия по време на договарянията през януари 2021 година Борбата с дезинформацията е измежду главните тематики пред Европейската комисия и даже пред чешкото държавно управление. С подобен ход кабинетът на президента се причислява към тези старания. "
 Гледането на телевизия вкара чешкия президент в болница Гледането на телевизия вкара чешкия президент в болница
Чешкият президент Милош Земан беше признат в болница и го чака интервенция след контузия на ръката, разгласи в Twitter прессекретарят му Иржи О...
Според ръководителя на кабинета на президента Вратислав Минар, тези медии са „ изопачаващи, подправени и пристрастни “.
Международният институт за преса (IPI) осъди решението.
„ IPI счита, че това решение за целеустремено задържане на информация на дискриминационна основа нарушава конституцията на Чешката република, която планува, че държавната власт би трябвало да обслужва всички жители, както и Хартата за главните права и свободи, която подсигурява правото на информация “, се споделя в изказване на института.
Според IPI, „ сходни бариери пред достъпа до информация ще попречват работата на медиите и ще подкопаят съществено свободата на словото “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР