Службата на американския представител за търговията това лято се е

...
Службата на американския представител за търговията това лято се е
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Тръмп се намесил и в търговските отношения на САЩ с Украйна

Службата на американския представител за търговията това лято се е отказала да предложи на Белия дом да възобнови част от преференциално комерсиално съглашение с Украйна под натиска на консултант на президента Тръмп, написа в. "Вашингтон пост ", представен от Франс прес.

Демократите започнаха процедура по импийчмънт по съмнение, че е злоупотребил със служебното си състояние с оказване на напън над украинските управляващи, с цел да проверяват политическия му противник Джо Байдън.

Демократите подозират Тръмп, че е сложил това следствие като изискване да отпусне на Украйна военна помощ за близо 400 милиона $.

Според "Вашингтон пост " в договорката са били включени и преференциални условия за търговия с Киев.

Вестникът написа, че някогашният консултант на Доналд Тръмп за националната сигурност Джон Болтън е убедил американския представител за търговията Робърт Лайтхайзър да не предлага на Белия дом подновяването на привилегии в комерсиалния продан на Украйна със Съединени американски щати. Украйна е употребила преференции, при които е била освободени от мита.

Болтън споделил през август на Лайтхайзър, че президентът Тръмп ще се опълчи на всякаква самодейност в интерес на Украйна, твърди "Вашингтон пост ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР