Служба "Военна информация" се трансформира в служба "Военно разузнаване", гласува

...
Служба "Военна информация" се трансформира в служба "Военно разузнаване", гласува
Коментари Харесай

Служба Военна информация се трансформира в служба Военно разузнаване, гласува парламентът

Служба "Военна информация " се трансформира в работа "Военно разузнаване ", гласоподава Народното събрание с признати на второ четене промени в Закона за военното разузнаване.Тя ще сплотява функционалностите на досегашната "Военна информация " и разследващите структури в Българската войска.

Новата конструкция е специфична работа и е част от системата за отбрана на националната сигурност на страната.

Службата обработва и проучва цялата информация, предоставена от разследващите структури в Българската войска, НАТО и Европейски Съюз, от разследващите органи на държавите-членки на НАТО и Европейски Съюз, и от други партньорски служби. Тя е самостоятелна при обезпечаване на отбраната на класифицираната информация, вътрешната сигурност и контраразузнавателното застраховане на оперативно-разузнавателната активност.

Десет години безспорна отминалост за събиране вземанията на физическите лица, реши Народно събрание

За осъществяване на предоставените ѝ задания Службата сформира и употребява документи за непозната идентичност и други публични документи, нужни за прикритие на чиновници, които извършват оперативно-разузнавателна активност включително отразяване на нужните промени в електронните бази данни.

Отпадна предлагането за Етичен кодекс за държание на военнослужещите и цивилните чиновници, който беше гласуван на първо четене и против което имаше възражения на депутати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР