Слуховете, независимо добри или лоши са, не могат да се

...
Слуховете, независимо добри или лоши са, не могат да се
Коментари Харесай

Спенсър уверил, че Microsoft няма да „пенсионира“ Xbox

Слуховете, без значение положителни или неприятни са, не могат да се отразят позитивно на една компания. В последните две седмици Интернет машината за спекулации проработи на цялостни обороти. Става дума за непотвърдени изявления на няколко гейм инсайдъра, съгласно които Microsoft обмисля съществени промени в политиката си в гейм пространството.

Сагата към придобиването на Activision Blizzard от Microsoft към този момент завърши. Call of Duty ще остане наличен за PlayStation – най-малко за обозримото бъдеще. Каква обаче е тактиката на Microsoft оттук-нататък? Компанията отдели обилни финансови запаси за закупуването на два издателя, като Activision Blizzard и Zenimax. Мнозина считат, че една от задачите на компанията в тази ситуация е приемането на предимство пред PlayStation. Xbox продължава да се продава в пъти по-слабо от конзолата на Sony. И тук идва ролята на новопридобитите студиа от Microsoft. И ексклузиви, несъмнено. Пример за това е Starfield, евентуално това ще се случи и със идващия Elder Scrolls.4

Именно със Starfield обаче бяха свързани и упоменатите клюки. Става дума за появила се информация, че играта на Bethesda ще излезе и за PS5. Но не е единствено тя. Gears of War, Sea of Thieves, Hi-Fi Rush, Indiana Jones and the Great Circle, Senua’s Saga: Hellblade 2. Това са част от заглавията, за които се спекулира, че ще създадат дебюта си за PlayStation скоро. Междувременно, индивидът пуснал слуха за Starfield по-късно се отхвърли от изказванията си. Скоро по-късно в общественото пространство се появи шефът на гейминга в Microsoft Фил Спенсър. В малко известие от предходната седмица той съобщи, че тези дни ще има настояща информация по тактиката на компанията. И след всичките тези клюки, това е верния ход от страна на Microsoft. А с цел да стане комична обстановката, машината за спекулации направи следващия си ход.

Става дума за нова порция непотвърдени клюки по какъв начин Microsoft се отхвърля от Xbox. Не знаем кой е източникът на тези спекулации, само че звучи най-малкото нелогично. Да изсипеш стотина милиарда за гейм тактиките си и да сложиш завършек на основната си платформа за игра. Шанън Ляо, гейм публицист, известна с работата си за издания, като „ Уошингтън поуст “ и „ Инвърс “ разкри в „ Х “ повече за обстановката. Позовавайки се на лични източници, Ляо опровергава новопоявилата се информация. Изглежда, че тези клюки са достигнали до Спенсър и той е свикал среща с сътрудниците си от компанията. На нея Спенсър ги е убедил, че компанията няма желание да се отхвърля от Xbox. Конзолата ще е част от проектите на Microsoft, който включва голям брой устройства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР