Слуховете, че Porsche планира да участва във Formula 1 бяха ...

Слуховете, че Porsche планира да участва във Formula 1 бяха

Porsche купува 50% от Red Bull Racing

Слуховете, че Porsche възнамерява да взе участие във Formula 1 бяха доказани от Volkswagen Group, а ето, че към този момент виждаме и първата по-голяма стъпка по този проект. Според правни документи, немската компания е закупила 50% от акциите на спортния тим Red Bull Racing и възнамерява дружно да вземат участие в идващите сезони на известното съревнование.

Решението на Porsche към момента не е оповестено публично заради разнообразни регулации в Европейския съюз, само че в Мароко да вземем за пример, където няма сходни административни пречки, договорката е оповестена обществено. Към момента документите демонстрират, че Porsche ще купи 50% от акциите в Red Bull Technology, само че се чака това да бъде разширено до целия спортен тим.

Официално известие за договорката сред двете компании евентуално ще бъде направено на 4 август, когато всички документи би трябвало да са завършени. Първата поява на Porsche в надпреварите, обаче ще се случи през 2026 година, когато актуалният контракт на Red Bull и Honda/IP ще завърши.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg