Слуховете, че Huawei влага усилия в разработката на технологии за

...
Слуховете, че Huawei влага усилия в разработката на технологии за
Коментари Харесай

Huawei представи първия си електрически автомобил

Слуховете, че Huawei влага старания в създаването на технологии за електрически коли се оказаха правилни и компанията фактически навлиза в напълно нова за нея промишленост.

По време на мото ревюто в Шанхай през вчерашния ден Huawei показа първия си електромобил, създаден взаимно с китайската компания за коли Seres.

Моделът се споделя SF5 и съставлява стилен SUV, основан в огромна степен на технологии на Huawei.
 Снимка 527849

Основна от тях е системата Huawei DriveONE Three-in-One Electric Drive, която направлява работата на електрическия мотор и обезпечава до 180 километра пробег в напълно електрически режим.

Колата обаче разполага и с 1.5-литров бензинов мотор, с помощта на който пробегът може да бъде продължен до цели 1000 километра.
 Снимка 527845

SF5 ще е разполагаем в 2WD и 4WD разновидности, като последният ще може да предложи мощ от 543 коня, 820Nm въртящ миг и ускоряване от 0-100км/ч за 3.5 секунди.

Новият автомобил печели и от системата Huawei HiCar, която разрешава на потребителите безпрепятствено да превключват от смарт телефона към мултимедийните системи в автомобила, както и да ръководят други смарт устройства непосредствено от SF5.
 Снимка 527846

В колата са внедрени общо 11 аудио представителя с високо качество, а купето е с спомагателна изолираност към външни шумове за оптимален комфорт при пътешестване.

SF5 също по този начин може да зарежда или да бъде зареждан от различен електроавтомобил, само че може да служи и като източник на сила по време на къмпинг да вземем за пример.
 Снимка 527847

Засега Seres и Huawei не споделят по кое време и дали моделът ще доближи западните пазари.

Продажбите в Китай започват от на следващия ден на цени от към 33 000 $ за 2WD модел и от към 38 000 $ за 4WD модел.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР