Слухът, че Слави Трифонов може да издигне за премиер на

...
Слухът, че Слави Трифонов може да издигне за премиер на
Коментари Харесай

Слави издига Ива Митева за премиер?

Слухът, че Слави Трифонов може да издигне за министър председател на ревизираното си държавно управление някогашния еврокомисар Меглена Кунева, към този момент не е настоящ. От няколко часа в общественото пространство потегли по-любопитна сензация - че Има Такъв Народ може да издигне за министър-председател звездата на 45-ия парламент - Ива Митева. Такъв вид се обсъждал в редиците на партията, макар че името настойчиво се спряга за нов председателски мандат в започващото на следващия ден 46-то Народно събрание, написа lupa.bg.

Така 48-годишната юристка, която блесна на парламентарния хоризонт и оглави предходното Народно заседание, в този момент нищо чудно да направи по-голям скок в кариерата си и да се окаже печелившата кандидатура на Има Такъв Народ.

Според изказванията на политици, кръжащи към партията на митинга, Трифонов има цялостно доверие на фаворитката си, която сподели с изключение на подготвеност и забележителна устойчивост, потвърди и умеенето си да устоява на острите стрели от депутатските банки, само че и сама да нападна, когато се постанова. Допълнителен коз в интерес на Митева е и фактът, че тя има шансове да бъде подкрепена от останалите 2 несистемни партии - ИМВ и Демократична България.

Засега е ясно, че партията на Мая Манолова и Николай Хаджигенов е подготвена да каже „ да” за ексшефката на 45-ия парламент като нов ръководител, само че най-вероятно тя ще бъде подкрепена и в качеството си на кандидат-премиер на предстоящ кабинет.

Както Трифонов, по този начин и депутатите от Има Такъв Народ твърдо имат вяра в престижа и качествата на Митева, която макар видимо нежния си тип, показва борбеност и непреклонност в предишния парламент и изненада и най-агресивните ветерани в политиката.

Все още не е несъмнено, че юристката ще е индивидът, който ще почисти негативите от късото кандидат-премиерстване на Николай Василев, само че шансът е доста огромен, разясняват осведомените с екшън-плана на Трифонов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР