Слухът, че апелативният прокурор на София Радослав Димов се е

...
Слухът, че апелативният прокурор на София Радослав Димов се е
Коментари Харесай

Един по един: софийският апелативен прокурор е чист в историите около Нотариуса. Точка

Слухът, че апелативният прокурор на София Радослав Димов се е обаждал с оферта " да реши проблемите " на гърци, които биват мачкани по същото време от групата към Мартин Божанов-Нотариуса, е слух. Точка.

Така може да се заключи финалът на краткотрайното присъединяване на Димов в аферите към убития Божанов, които сега интензивно се ревизират от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет (Висш прокурорски съвет) - нищо че нарочна комисия по този начин и не бе образувана.

Кратковременното въвличане на Димов потегли към изявленията на гръцки вложители, които са били жертва на типично " рейдърство " - цялата държавна машина се стоварва върху тях, откакто отхвърлят да са " сговорчиви " в търговски спор. Тях ги бомбардират с тъжби в прокуратурата, образуват им каузи, идва им Национална агенция за приходите, ГДБОП - кой ли не. В рамките на диалога единият от представителите на притежателя у нас - проф. Каламарис, сподели, че на техен юрист е звъняно от името на Димов. Офертата била, че може да реши проблемите им.

Така предходната сряда самият апелативен прокурор пожела да бъде изслушан във Висш съдебен съвет. Съветът го изслуша с огромно схващане, само че въпреки всичко се реши през днешния ден да бъде поканена и другата страна - упоменатият юрист Александър Червеняков.

Той обаче съобщи изрично:

" Прокурор Димов не ми се е обаждал, обади ми се човек от негово име по отношение на " проблем с мои клиенти “.

Той е изцяло безапелационен, защото - въпреки да не са близки, с апелативния прокурор се познават и  " си имат телефоните ".

" Аз директно отговорих на въпросния човек: в случай че има нещо да ми каже прокурор Димов, нека ми се обади ", затвори интригата юристът.

Друго позвъняване не последвало.

Общо 9 минути търпя цялото му чуване пред кадровиците. На няколко утоняващи въпроса отговори, че няма визия кой действително му е звънял, номерът бил чужд, както и че не знае за какво у гръцките жители е останало усещането, че фактически е звънял да им прави оферта Радослав Димов.

" С тях са се свързвали неведнъж хора под друг предлог - познати, непознати, показвали са им СМС-и, получавали са оферти ", заключи юристът.

Накрая на късото чуване един от членовете на съвета Пламен Найденов заключи в резюме, че това е „ тип телефонна машинация “.

И пуснаха юриста да си върви.

Днес съветът изслушва и четиримата някогашни заместници на Невена Зартова в Софийската районна прокуратура - " упражнение ", което към този момент се случи в парламентарната комисия отдадена на мотива.
Божанов е бил " закачен " и на външно следене
Иначе през днешния ден " Сега " заяви, че Мартин Божанов е бил следен със специфични разследващи средства 3 месеца преди гибелта си. Освен че телефоните на Божанов са били послушвани, той е бил и проследяван.

По време на самото ликвидиране обаче той е бил без " опашка ", защото по принцип " обектите " не се наблюдават непрестанно.

Според медията занапред СРС-тата ще се трансформират във материални доказателства и ще бъдат приложени по делото, което Софийската градска прокуратурата води против Божанов от предходната пролет. То е формирано по станалата към този момент прословута информация от ГДБОП за Нотариуса и се води за проведена незаконна група за имотни измами и пране на пари. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР