Случващото се в света е студен мир, защото има методи

...
Случващото се в света е студен мир, защото има методи
Коментари Харесай

Плевнелиев: Случващото се в света е студен мир

" Случващото се в света е леден мир, тъй като има способи на борба, дестабилизация и замразени спорове. " Това сподели в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия президентът на Република България за мандат 2012 година - 2017 година Росен Плевнелиев. Според него и Съединени американски щати и Европа са се отдръпнали от обстановката в Близкия Изток. " А това, което се случва там, дефинира бъдещето на Европейския съюз (ЕС) “, споделя Плевнелиев. Той уточни, че рецесиите се развиват една след друга. И постигнатото помирение сред турския и съветския президенти - Реджеп Таип Ердоган и Владимир Путин - няма да бъде трайно.
" Институциите на интернационалния правов ред не сработват. Генералния секретар на Организация на обединените нации води статистика на споровете, само че нищо не се прави за решаването им. България стои сносно на фона на това, какво е правила в предишното. Днес страната ни е самодейна и това се прави оценка от всички, изключително от Гърция и Турция. България дава хрумвания и оказва помощ. Ако на гръцката граница има мигранти, а на българската няма, това значи, че външната ни политика работи ", разяснява Росен Плевнелиев. Той е безапелационен, че в случай че мигрантите нападат границата ни ние би трябвало да сме подготвени да защитим суверенитета си. По думите на Плевнелиев Европейски Съюз не е постигнал положителни решения във връзка с мигрантската рецесия, поради липса на всеобхватна политика.
" Трябва да се каже, че незаконната миграция не е добре пристигнала. И всички стопански мигранти, които имат право да търсят по-добър живот, не са добре пристигнали, тъй като Европейски Съюз не може да си го разреши. Устойчивото решение на спора не е страните да си мерят армиите, а посредством изкусен метод ", съобщи Росен Плевнелиев. Той разяснява и държанието на президента Румен Радев, като уточни, че неговата цел е точно опълчването на институциите у нас. " Радев цели да вземе властта и да ръководи. Той подлага на критика непрекъснато личната си страна и институции. Популист е, тъй като показва проблеми, само че не дава решения за тях ", сподели в умозаключение Плевнелиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР