Случващото се в Русия е нов център на нестабилност, посочи

...
Случващото се в Русия е нов център на нестабилност, посочи
Коментари Харесай

Румен Радев: Случващото се в Русия е нов център на нестабилност

Случващото се в Русия е нов център на неустойчивост, уточни президентът Румен Радев при присъединяване си в Европейския конгрес " Вахау " в Австрия, съобщи БНР.

" Според последните вести силите на частната военна компания " Вагнер " напредват бързо към Москва, без да срещат опозиция. Това е ново предизвикателство към нас, в случай че политическата обстановка в Русия се утежни, още веднъж би трябвало да помислим, какво ще се случи с хилядите нуклеарни бойни глави, както и с химическите оръжия, с които разполага Русия ", уточни Радев и добави:

" В момента имаме нов източник и център на неустойчивост и би трябвало да бъдем доста деликатни. Надявам се, че европейските институции, НАТО, както и всички ние освен да следим, а да обединим напъните си, да предприемем всички ограничения, с цел да защитим страните си и да подсигуряваме сигурността си в бъдеще ". 

По тематиката за ветото на Австрия против присъединението на България в Шенген, Радев разяснява, че схваща, че въпросът е сензитивен за Виена: 

" Не съм пристигнал да лобирам по тази тематика. Каквото й да решите ние ще продължим да охраняваме външната европейска граница по най-хубавия метод, по който можем - като активизираме нашите човешки и финансови запаси, тъй като това е наше европейско обвързване. България и Румъния отвън Шенген няма да направи системата по-силна. Напротив, можем да реформираме Шенген дейно единствено, в случай че в нея бъдат включени и страните на първа линия ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР