Случващото се в парламента прилича на предизборен дебат, но извън

...
Случващото се в парламента прилича на предизборен дебат, но извън
Коментари Харесай

Харалан Александров: Случващото се в парламента прилича на предизборен дебат


" Случващото се в Народното събрание наподобява на избирателен спор, само че отвън това наподобява и на отговор на доста трагичната обстановка, в която се намира страната, и на подготовка за огромното пренареждане и пренаместване на пластове, което следва. В тези трагични моменти, в които залогът за обществото става доста висок, се постанова да бъде напусната нормалната рутина на политическото държание - повторение на опорки, да се правят идеологически заклинания, заклеймяване на враговете и ентусиазиране на партийните ядра. Отвъд това следва съществено оживление и разбъркване в политическото пространство. Това се вижда и в опита да се възвърне левицата ".

Това съобщи за БНР общественият антрополог Харалан Александров.

" ГЕРБ вършат всичко допустимо, подавайки ръка на " Демократична България " (ДБ), тъй като " Продължаваме промяната " (ПП) са неспасяеми. Видимо е, че Демократична България не може да вземе завоя и стартира да изпада от курса на историята ", добави Александров.

Според обществения антрополог " ГЕРБ могат да си разрешат и да създадат държавно управление, и да не създадат - те са в win-win обстановка сега и това е огромната смяна ".

" Политическа партия и Демократична България се провалят в това да се оправят със обстановката и се оказват в глуха отбрана.... Може би най-голямата загуба от страна на Политическа партия е, че изгубиха моралната идея.... Печелят силите на статуквото, т.е. естествените систематични партии ", сподели в умозаключение Харалан Александров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР