Случващото се в Афганистан е трагедия и срам. Причините за

...
Случващото се в Афганистан е трагедия и срам. Причините за
Коментари Харесай

Николай Младенов: В Афганистан са необходими ясни мониторингови механизми отвън

" Случващото се в Афганистан е покруса и позор. Причините за случилото се са доста. Погрешните старания на интернационалната общественост за създаване на афганистанската войска. Когато американското държавно управление реши да се отдръпна, се видя, че това е въображаемо в последния миг ". Това съобщи Николай Младенов, някогашен външен министър и до неотдавна специфичен координатор на Организация на обединените нации за Близкоизточния кротичък развой.

Според него Европейски Съюз, НАТО и всички съседи на Афганистан изрично би трябвало да заявят, че няма да позволен връщане към мракобесието, провокирано от предходното талибанско ръководство.

" Необходими са и ясни мониторингови механизми на място, с цел да се следи какво се случва ". Над 2200 дипломати и други жители са евакуирани от Кабул. 

Пред БТВ Младенов добави, че не би трябвало да се спекулира прекомерно с възможна мигрантска вълна.
 Европейски Съюз и Съединени американски щати се загрижиха за дамите и девойките в Афганистан Европейски Съюз и Съединени американски щати се загрижиха за дамите и девойките в Афганистан
Европейски Съюз, Съединени американски щати и 18 други страни разгласиха в сряда взаимно изказване, в което се споделя, че са „ надълбоко загрижени за афганистанските...

" Усилията би трябвало да са ориентирани към попречване на всеки опит на талибаните да върнат мракобесието. Така няма да има вълна от бягащи от страната хора ".

Той разяснява и ситуацията в стрната ни.

" В Народното събрание се изисква доста сериозен опит да се надскочат партийните и персоналните ползи и в името на България да се направи държавно управление, което да ръководи. Не мога да се наемам с прогноза за нов кабинет ", сподели още Младенов и отхвърли да разяснява информациите, че са му предложили да става министър председател. Той назова слуховете " спекулации ", добави той. 

 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР