Случващото се около границите на Украйна е предизвикателство за Евроатлантическата

...
Случващото се около границите на Украйна е предизвикателство за Евроатлантическата
Коментари Харесай

Стефан Янев: Случващото се около Украйна се отразява негативно на националната ни сигурност

Случващото се към границите на Украйна е предизвикателство за Евроатлантическата сигурност и има доста отрицателно отражение върху нашата национална сигурност. Концентрирането на съветски сили към границите на Украйна нагнетява напрежението. Повишава несигурността и дава стратегическо преимущество на Москва за реализиране на своите политически цели тъкмо в духа на действителната политика. Това съобщи министърът на защитата Стефан Янев.

Той изрази това мнение на откриването на годишната конференция на началника на защитата. Пред висшето командване на армията и в наличието на началника на щаба на Съюзното командване на НАТО по интервенциите адмирал Йоахим Рюле.

След срещата той разяснява и основаването на батальонна бойна група. " Говорим за основаването на батальонна бойна група. Когато приказваме за дефицити не приказваме за нещо, което може да бъде преодоляно за два дни какво би трябвало да съдържа би трябвало артилерия с диаметър какъвто ние нямаме. Това е един от детайлите, които ще създадем питане да бъде запълнен. С Америка ще обсъждаме стратегическото партньорства евентуално ще имаме връзка дали американски детайли ще вземат участие в българската батальонна бойна група. Следва да се създадат диалози да военна техническо равнище. В логаритъма на взимане на решение следва взимане на решение на министрите от НАТО ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР