Случващото се е проява на мащабен тероризъм срещу една мирна

...
Случващото се е проява на мащабен тероризъм срещу една мирна
Коментари Харесай

Министър Тодор Тагарев: Русия носи най-много рискове за нашата страна

Случващото се е демонстрация на огромен тероризъм против една мирна страна. Отговор против подобен вид офанзиви е извънредно комплициран. Не дръзвам да предсказвам за изхода от тази война. Това съобщи в утринния блок на NOVA министърът на защитата във връзка сраженията сред Израел и терористичната палестинска формация „ Хамас “ в Близкия изток.

В тази връзка министърът увери, че директна опасност за България няма.

Вероятността да се засилят бежанските потоци към нас е доста дребна. Службите ни наблюдават по какъв начин се развива спорът там. Засилена е бдителността както у нас, по този начин и в други европейски страни, сподели още министър Тагарев.

По думите му сега на границата ни с Турция, с изключение на чиновници на Министерство на вътрешните работи, има и над 400 военнослужещи от армията и акцентира, че „ със или без Шенген, ние сме подготвени да защитим своята граница “.

По тематиката с участието на България в Шенген разяснява, че раздялите сред държавите-членки не са в полза на Европейски Съюз и подсети, че българската страна от дълго време е изпълнила всички критерии за влизане в Шенгенското пространство.

Военният министър регистрира, че най-вече закани за нас като страна и като цяло за евроатлантизма носи Руската федерация.

От изявлението на военния министър стана ясно, че Украйна е поискала спомагателна военна помощ от нас, най-много системи за противовъздушна защита.

Нашите възможносит са лимитирани, само че търсим разновидности. Нашата помощ за Украйна се състои главно от муниции. Все отново, в случай че имаме опция, можем да предоставим някои остарели системи на Украйна, само че тук въобще не приказваме за С-300 или аналогични системи, акцентира министър Тагарев.

За решението на Москва да изпрати съветски изтребители МиГ-31, въоръжени с ракети „ Кинжал “, да патрулират за непрекъснато над Черно море военният министър изясни, че Русия от няколко години прави такива действия и не е нещо ново. Според него Кремъл търси по-скоро пиар резултат за вътрешнополитическа приложимост.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР