Случвало ви се е в детството си да бъдете убедени

...
Случвало ви се е в детството си да бъдете убедени
Коментари Харесай

Заблудите, в които вярваме от години

 кръгла-дъга

Случвало ви се е в детството си да бъдете уверени в някой факт, а едвам след това да научите, че през всичките тези години сте се заблуждавали? Събрахме най-интересните и непредвидени заблуждения, които са си споделяли хора един на различен в обществените мрежи. Открихте ли нещо ново за себе си?

„ На възраст от 30 години разбрах, че растението, което цялостен живот съм считал за тръстика, в действителност е било папур. А тръстиката наподобява по напълно различен метод “.

„ Наскоро разбрах, че грисът се прави от пшеница! Бях уверен, че това е настрана растение и че ядем семената му “.

„ Таралежите не носят гъби и ябълки върху игличките си! И по природа са хищници! “

„ Научих, че климатикът не „ обменя “въздуха от улицата, а внушителната външна част служи единствено за изстудяване на фреона “.

„ Не бях се замисляла, че дъгата в действителност е кръгла, а няма формата на полудъга, както сме привикнали да я виждаме “.

„ Не знаех, че в магазините се продават неоплодените яйца, опасявах се, че някой път мога да попадна на някой мъртъв зародиш в яйцето “.

„ Мислех, че Махатма Ганди е име, а се оказа, че „ махатма “ е купа, означаваща „ велика душа “. А името му е Мохандас “.

„ Мислех си, че матрьошката е необикновено остаряла съветска играчка. Оказа се, че е измислена в края на XIX век. А корените ú са японски “.

„ Учуди ме и малко ме разстрои, че фотосите на мъглявините и галактиките се разкрасяват и всъщнот те, естествено, са си красиви, само че не чак толкоз “.

„ Буквално преди дни разбрах, че виното от глухарчета не е небивалица на Рей Бредбъри… Освен това нямах концепция и за съществуването на салата от глухарчета “.

„ Като дете обичах анимацията „ 101 далматинци “. Там участваше видната злодейка Круела Де Вил (De Vil!) Мислех си, че е от Дявол, а се оказа, че е френска приставка. Ох, тези лингвисти “.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР