Случвало се е на всеки: попадаме на профил в социалните

...
Случвало се е на всеки: попадаме на профил в социалните
Коментари Харесай

Милена Серафимова превръща всеки дом в образцов, а всяка маса – в шедьовър


Случвало се е на всеки: попадаме на профил в обществените мрежи и желаеме домът ни да наподобява тъкмо по този начин. Крадем хрумвания, вървим на лов за украшения, само че нещо все липсва. Оказва се, че да имаш дом като от корица на списание не е елементарно и си би трябвало професионално око да види и професионална ръка да пипне.
 Свободна, безразсъдна и цялостна с живот - Керана и нейният Космос с (и без) Космонавтите
Свободна, безразсъдна и цялостна с живот - Керана и нейният Космос с (и без) Космонавтите

Когато умираш да пееш, да танцуваш и да си в центъра на вниманието

Организатор на домове и пространства - по този начин звучи една нова и настояща специалност, която набира все по-голяма известност и у нас. Признаваме, че до този миг бяхме чували единствено за Мари Кондо и разпоредбите й за класификация и организация, само че когато попаднахме на Милена Серафимова в Instagram, разбрахме, че зад определението се крие повече от това да редиш облеклата или посудата по шкафовете.

" Помагам на хората да трансформират и провеждат живота си, като стартират от своя дом или работно място ", споделя Милена. " Целта е тяхното пространство да бъде по-красиво, комфортно, функционално и усъвършенствано. А това им оказва помощ да бъдат по-щастливи и спокойни, покачва продуктивността им, както им икономисва време и средства. "

Първоначално тя ползва интереса си към подредбата и декорирането на процедура единствено на личен терен в дома си. След като вижда образно, че може да е потребна и на други, като основава благополучие и успокоение, и го трансформира в свое самопризнание.

" Радостта и облекчението в очите им ме накараха да осъзная, че организацията на пространството може да има прочувствен и психически резултат върху хората. " А това просветление бързо се трансформира в бизнес концепция и скоро тя основава услугата PodrediMe.

Прави го тъкмо по време на пандемията, когато за всички нас бе извънредно значимо да се усещаме добре у дома, тъй като там прекарваме по-голямата част от времето си. Защото рано или късно, идва моментът, когато желаеме да променим нещо в дома си. А с цел да се случат нещата по най-хубавия метод, постоянно е належащо външно мнение - друг, справедлив и професионален взор. И тук идва уредникът на пространства, които има няколко съществени задания.

" Той основава ред и организация, употребявайки разнообразни способи и техники, като оказва помощ да се освободим от непотребните движимости ", изяснява Милена.

Най-честата неточност е, че нормално домовете на клиентите й са цялостни с ненужни предмети, които не се употребяват. И тъй като раздялата с тях може да е сложна, по-добре е някой различен да я свърши. А сходно деяние може да бъде и в действителност разтоварващо, даже прочистващо.

Преди това обаче Милена ще се срещне с нас и ще си поговорим като другари - доста значимо е да ни опознае като персона, като усет и жанр, с цел да може да съобрази с тях работата си. Ще се запознае в детайли и с дома или с пространството, което би трябвало да провежда и декорира.

За професионалното й око незабелязани няма да останат и детайлности като тази, че в дрешника имаме разнообразни по тип, форма и материал закачалки и не следваме една линия или разумна система за по-добра функционалност. Е, тази неточност елементарно може да бъде поправена. Вероятно ще се изненадаме и какъв брой по-оптимално могат да бъдат употребяват някои пространства и по какъв начин внезапно ще се откри място за всичко, от което имаме потребност, с цел да се усещаме щастливи вкъщи.

След като преобрази нашето място, Милена ще ни научи и по какъв начин да поддържаме основания ред оптимално и с минимални старания. Защото знае, че рядко имаме задоволително време, с цел да обърнем внимание на дома си.

Най-важното предписание е да връщаме всяко нещо на мястото му, когато към този момент не ни е належащо - по този начин хаосът няма късмет. От време на време би трябвало да хвърляме по един взор на движимостите си и без да ни мигне окото да се разделяме с тези, които не ни трябват.

" Дом, в който има основан ред, служи за образец на другите хора и е добър претекст и те поддържат своя хубав и подреден, тъй като типът му е отражение на нас самите " - по този начин Милена дефинира един примерен за нея дом.

А работата й я среща с редица известни персони, на които оказва помощ и техните да станат образцови. Сред тях са Александра Богданска, Сузи и Рени, Антоанет Пепе, Мона Гочев, Ивелина Чоева и други. Така идващия път, когато забележим техни фотоси в обществените мрежи, към този момент ще знаем кой е " виновникът " толкоз да ни хареса тяхното у дома.

Чрез PodrediMe Милена Серафимова съумява да трансферира границите на България и към този момент има няколко осъществени плана и в чужбина. " Съвсем скоро се завърнах от пътешестване в Словения и Хърватия. Имах три огромни жилища, които бях виждала единствено на видео диалог и чертеж ", изяснява тя.

Това се оказва огромно предизвикателство за нея, тъй като би трябвало да приготви всичко за промяна от разстояние, да поръча нужното без право на пропуск и да успее да се вмести в плануваното време за всеки обект. Е, оправя се и с това предизвикателство.

В работата си тя постоянно се преценява както с характерността на клиентите си, по този начин и с настоящите трендове в интериорния дизайн. В момента това е преди всичко минимализмът, който е блян към " по-просто и функционално " обзавеждане и избора на качеството пред количеството, както и екологичният дизайн, при който се употребяват устойчиви материали и природосъобразни процеси в проектирането на домове. А като краен резултат постоянно се стреми да реализира един идеално спретнат, само че и задоволително комфортен за жителите му дом. И той е резултат от съвършения баланс сред функционалност и хармония.

Милена поучава постоянно да избираме мебели и аксесоари, които са практични, само че също по този начин прибавят топлота и комфорт към пространството. " Използвайте топли, приятни на досег материи като памук, вълна и кашмир и прибавете меки одеяла. " Така освен ще желаеме да се похвалим на всички със своя спретнат дом, само че и ще се усещаме същински прелестно в него.

Няма по какъв начин да не се усещаме същински прелестно и когато седнем на изрядно подредена и красиво декорирана маса по специфичен мотив. Това е друга огромна пристрастеност на Милена Серафимова, която знае какъв брой е значимо детайлите да те сграбчен по пръв взор. Нито прекомерно семпло, нито прекомерно кич - стилната софра е гаранция за незабравими мемоари, основани към нея.

Как подредбата на една маса може да я трансформира с същински шедьовър?

Подредбата на масата е основна за основаване на впечатляваща и елегантна конюнктура. Изберете подобаваща тематика или цветова палитра за вашата и съчетайте разнообразни детайли като салфетки, цветя, свещи и декоративни аксесоари, които хармонизират между тях. Не забравяйте да се погрижите за салдото и пропорциите на подредбата, като съчетаете разнообразни височини и текстури.

Кои са трите предмета, които наложително би трябвало да имаме у дома, и трите - които би трябвало незабавно да изхвърлим.

Еднакви буркани за предпазване на храна и подправки, идентични закачалки и транспарантни кутии. Като цяло, бих посъветвала да се освободим от всичко излишно и неизползваемо.

Има предписание, което последвам - запитвам се употребила ли съм дадена движимост и по кое време за последно. Ако не съм я употребила повече от шест месеца или, да кажем, година - значи не ми би трябвало. Ако би трябвало да изхвърля три неща - това са торбички, кутии, опаковки...

Споделете някои трикове, с който домът ни елементарно да наподобява като от корица на списание.

Вниманието към детайла е в действителност основно за основаване на хубав и комфортен дом, който наподобява като от списание. Ето някои спомагателни хрумвания, които могат да бъдат включени:
Подносите са отличен метод да се добави функционалност и жанр към другите пространства в дома. В взаимозависимост от потребностите, те могат да бъдат употребявани за предпазване на движимости, като да вземем за пример хавлии в банята, или като декоративни акценти, като се слагат на масата или плота в кухнята с вода или ваза в тях. Текстилът играе значима роля за прибавяне на уют и комфорт към дома. Подберете възглавници, покривки за мебели и пердета в цветове и текстури, които хармонизират с останалата част от интериора. Декоративните детайли като красиви книги, списания, вази и други аксесоари могат да бъдат употребявани за прибавяне на цветове, текстури и персона към пространството. Разположете ги стратегически на разнообразни места в дома, с цел да се сътвори хармонична комбинация. Не забравяйте за растенията. Тяхната зеленина е прелестен метод да се добави живот и прохлада към интериора. Поставете ги в стилни саксии или вази и ги разположете на разнообразни места в дома за оптимален резултат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР