Случвало се е интернетът ти внезапно да спре, нали? Значи

...
Случвало се е интернетът ти внезапно да спре, нали? Значи
Коментари Харесай

Трикове, които да приложите в търсачката на Google

Случвало се е интернетът ти ненадейно да спре, нали? Значи най-вероятно си имал среща с праисторическия „ домакински любим “ на Гугъл, който изкусно прескача кактуси и ловко заобикаля прииждащи птеродактили. Но знаеш ли, че с изключение на известната игра с динозавъра, основателите на Гугъл са скрили още доста забавни секрети в търсачката? Пробвайте тези занимателни и забавни трикове от онлайн платформата, които търсачката на Гугъл крие в себе си.

Напиши в търсачката „ do a barrel roll “ 

Един типичен трик, който тотално ще преобърне визията ти за Гугъл. На български фразата се превежда като „ бъчва “ и е отпратка към впечатляваща въздушна маневра, при която аероплан прави цялостно завъртане към оста си. Вече несъмнено се досещаш какво ще се случи, само че е по-забавно да се убедиш самичък (работи също и в случай че напишеш „ z or r twice “).

Изпробвай ръкавицата на Танос

Чудиш ли се какво е да бъдеш в обувките (или в тази ситуация в ръкавицата) на „ лудия исполин “? Гугъл ти дава опция с едно търсене на думата „ Танос “ да изпиташ цялостната мощност на „ камъните на безкрайността “. Просто кликни върху изображението на златната ръкавица вдясно и наблюдавай по какъв начин половината резултати от търсенето към този момент „ не се усещат толкоз добре “.

Влез  и виж Гугъл по един много друг метод

Провери какви ще са последствията, в случай че законите на физиката влязат в деяние и всички обособени полета за търсене ненадейно рухнат под личната си тежест. Ако пък искаш да сe гмурнеш още по-дълбоко със своето търсене, търсачката ти дава и тази опция тук.

Открий чудовището от Лох Нес

В картите на Гугъл можеш да откриеш всичко. От сателитна фотография на твоето учебно заведение, до отпратка към митичното водно страшилище Неси. Влез в Гугъл Maps и потърси „ Loch Ness monster “. Започни постепенно да приближаваш картата към водите на шотландското езеро Лох Нес и не изпускай от взор жълтото дребосъче в десния ъгъл. Какво ще се случи ли? Ще те оставим да се изненадаш.

Пробвай шанса си

Трябва да определиш „ ези или тура “, само че не ти се намира монета? Просто напиши: „ flip a coin “ и от търсачката ще ти заемат виртуална. Нужен ти е инцидентен избор всред няколко благоприятни условия (надяваме се, че не става дума за отговорите на теста по математика)? Просто потърси „ roll a die “ и ще получиш сбирка от зарове с 4,6,8 или даже 20 лица. Ако пък искаш да завъртиш колело на шанса (или фиджет спинер) – „ spinner ” е твоята алтернатива.

Играй класическа игра в изображенията на Гугъл

В въодушевление си за аркадна игра, само че не ти се пътува 20 години обратно във времето? Тогава просто напиши „ atari breakout “ и избери търсене на изображения. Виж в какво ще се трансфорат всички фотоси и бъди подготвен да упражниш своята сръчност под съпровода на електронни звуци от миналите десетилетия.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР