Случвало ли ви се е внезапно да започнете да хълцате

...
Случвало ли ви се е внезапно да започнете да хълцате
Коментари Харесай

10 изпитани метода да спрем хълцането бързо и лесно

Случвало ли ви се е ненадейно да започнете да хълцате и единственото ви предпочитание е да спрете незабавно?!

Хълцането в действителност съставлява неконтролируемо редуциране на диафрагмата. Причините за него могат да бъдат безчет – храни (твърде пикантни, например), алкохол или доста студена напитка, страст, медикаменти, потрес, нерешителност, стрес, простуда, други

В множеството случаи хълцането е безобидно. Ето ви няколко доста лесни и супер ефикасни метода да спрете по-бързо:

Един от най-старите е да задържите дъха си за няколко секунди или да дишате в книжен плик за повишение насищането на кръвта с въглероден диоксид.

Изпитан способ е и пиенето на вода на дребни глътки, а в случай че съумеете да задържите въздуха си през това време, ще е още по-ефикасно.

Пиенето на екс на чаша топла вода също работи отлично, тъй като това успокоява и отпуска диафрагмата.

Защо не пробвате да сложите в устата си чаена лъжичка захар или мед, без да пиете вода. Оставете да се разтопи в устата ви и скоро би трябвало да спрете да хълцате.

Страхотен способ за прекъсване на това неприятно чувство е и в случай че извършите гаргара с вода или сложите фино парче лимон под езика си за малко.

Може да пробвате да дъвчете изсъхнало парче самун или да натрошите малко лед и да подържите в устата си, до момента в който издържите.

Ако не ви е неприятно може да пробвате и с половин чаена лъжичка оцет, която да изпиете с малко вода.

С длани може да запушите за малко ушите си. Успокояването на нервните окончания може да се окаже задоволително, с цел да спрете хълцането.

Ето и един елементарен, прелестно дегустационен трик за това по какъв начин да се отървете от хълцане: Бавно дъвчете една чаена лъжичка копър на семена. Това обичайно лекуване може да работи добре за вас, тъй като поглъщането на семената подтиква съответни нерви, с цел да се спре хълцането.

Сигурно като сте били деца или в този момент за смешка са ви стряскали, с цел да спрете. Пробвайте и това!

Ако въпреки всичко хълцането стане прекомерно постоянно и за прекомерно дълго време, консултирайте се с доктор наложително, тъй като не е изключено да е признак на някакво заболяване или проблем, за който би трябвало да се погрижите. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР