Случвало ли ви се е да влезете в магазин, само

...
Случвало ли ви се е да влезете в магазин, само
Коментари Харесай

Бързата музика ни кара да купуваме ненужни неща

Случвало ли ви се е да влезете в магазин, единствено с цел да разгледате, а по-късно да излезете с цялостна торба с покупки?

Вината не е във вас! Или най-малко не го вършиме умишлено. Големите магазини за облекла и козметика знаят тъкмо по какъв начин работи мозъка на средностатистическия покупател, по тази причина техните лавици и украшения са комплицирано построени психически трикове, проектирани по този начин, че да повлияят на нищо неподозиращия ни разум (и портфейл). Ето най-често срещаните.

Подвеждащи огледала

Да, тъкмо по този начин, огледалата, които ни вършат слаби в действителност се употребяват в магазините. Концепцията им е доста елементарна: пробвате нещо, оглеждате се в пробната и то ви стои ужасно, а откакто се приберете у дома резултатът напълно не е същият. Огледалата издължават торса и по този начин съвсем всички облекла, които вземете със себе си, ви стоят добре. Според шведско изследване, магазините, които прибягвали до тази машинация, отчитали 15% растеж в покупките.

Декорацията в синьо

Изследване на университета в Аризона излиза с резултат, че пазаруващите са доста по-привлечени към магазин с витрини, решени в синьо-сиво, тъй като цветовете им работят успокояващо. По този метод декорацията увеличавала оборота на веригите. Чудили ли сте се до момента за какво някои от най-известните марки имат лого на наследник декор? Е, в този момент към този момент знаете.

 Бързата музика ни кара да купуваме ненужни неща

Нежни аромати

Правилният ароматизатор в магазина, който може да накара посетителите да изпитват хубави страсти и да предизвика в тях приятни мемоари, има силата да убеждава въпросните гости, че покупка от същия магазин ще ги направи щастливи. Миризмата на кожа и кедър ни тласка към скъпи мебели, а флоралните и цитрусови миризми ни карат да се задържаме за по-дълго във въпросния магазин.

Силата на музиката

Класическата музика приказва за “лукс и искра ” и може да ви тласне към много скъпи покупки, като коли и бижута. В по-обикновените магазини обаче са разкрили свойството на бързите мелодии да стимулират клиентите и безусловно да ги карат да харесват дадените артикули повече. Това умозаключение произлиза от проучване на университета в Кентъки, което също по този начин разкрило, че магазините, които пускат даден жанр музика, се харесват повече на феновете на същия жанр, за разлика от други марки със сходни цени.

Спрете и се огледайте

Колкото повече паузи вършиме, до момента в който пазарувате, толкоз повече ще се замисляте дали да купите даден артикул, разкриват от университета в Кентъки. Собствениците на огромни вериги го знаят добре, по тази причина поставят в магазините си всевъзможни спънки, които да карат клиентите да се обръщат, да обикалят или да сменят посоката. Само се замислете за огромните лавици с продуктите на понижение или най-новите артикули, които ви стопират в минутата, в която прекрачите прага на някой магазин.

 Бързата музика ни кара да купуваме ненужни неща

Големите разпродажби

Ако вярвате, че сключвате преференциална договорка, е доста по-вероятно да платите за артикул, от който в действителност нямате потребност. Трикът е доста елементарен и доста ефикасен: в случай че магазинът желае да ви продаде тишърт за 30лв., те просто афишират тениската на понижение, поставяйки й “оригинална ” цена от 50 лева и по този метод вие се чувствате по този начин, като че ли преди малко сте икономисали 20 лева

Силата на трите оферти

Когато на клиента му се даде опция да избира сред три разнообразни продукта на три разнообразни цени, той съвсем постоянно се стопира на този, чиято цена е по средата. Например, в случай че би трябвало да изберете сред топ от 15 лева и топ от 25 лева, съвсем постоянно ще се насочите към по-евтиния. Но какво става, в случай че ви се предложи и топ от 50 лева? Изведнъж най-продаваният топ е този, който коства 25 лева, защото към този момент не ви се вижда толкоз безценен, само че и не толкоз на ниска цена. А в множеството случаи точно това е продуктът, който продавачът е желал да си купите.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР