Случвало ли ви се е да установите, че съседът ви

...
Случвало ли ви се е да установите, че съседът ви
Коментари Харесай

10 правила при лов на евтини самолетни билети

Случвало ли ви се е да установите, че съседът ви по седалка е закупил самолетния си билет доста по-евтино от вас? – Твърде евентуално. Това е по този начин, тъй като цените на полетите се трансформират непрестанно под въздействието на разнообразни фактори. Кои са 10-те съществени правила, за сдобиване с евтини самолетни билети освен в идния летен сезон, напомня туристическа организация.

1. Резервирайте овреме

Всеки знае, че първо и главно предписание е ранната резервация. Но не и прекомерно ранната. Обикновено най-хубавият интервал за резервация е сред 6 и 8 седмици преди пътуването.

2. Бъдете гъвкави в датите и часовeте

Ако датата на пътуването ви не е тъкмо закрепена, потърсете полети за няколко дни преди и след нея. Така ще получите повече предложения и опция да изберете най-евтината. Нощните или ранните утринни полети са по-неудобни, само че постоянно и по-евтини.

3. Проучете кой е слабият за дестинацията сезон

Съвсем естествено е цените на билетите към Олимпиада или празници като Коледа и Великден, да бъдат доста по-високи, в сравнение с през останалото време на годината. По опция, посетете дестинацията отвън пиковите за нея интервали.

4. Използвайте уеб сайтове, комбиниращи разнообразни самолетни компании

Директни полети от България до Лондон, да вземем за пример, реализират 5 самолетни компании. Използвайте уеб страниците, комбиниращи предложенията на всички превозвачи, с цел да сравните елементарно цените им.

5. Нискотарифни самолетни компании

Проверете дали по стремежи маршрут оперират нискотарифни самолетни компании. В доста от случаите, техните билети са по-евтини. По опция пътувайте единствено с ръчен багаж, това ще понижи доста цената.

6. Двупосочен билет

Ако пътувате с постоянна самолетна компания, резервирайте двупосочен билет. Дори и да пътувате единствено в едната посока, съвсем несъмнено е, че двупосочният билет ще бъде по-евтин от еднопосочния. 

7. Алтернативно летище

Проверете за варианти да летите от или до летище наоколо. Така да вземем за пример, можете да летите преференциално до Лондон освен от София, само че и от Пловдив, или пък да кацнете на летище Лутън, вместо на Хийтроу. Разликата в цената може да се окаже огромна.
 
8. Най-доброто време през седмицата 

Най-евтините полети нормално са във вторник, четвъртък и събота, а най-скъпите – в петък и неделя. Най-изгодното време за резервация е в интервала вторник следобяд – сряда до 2 ч. след среднощ.

9. Консултант 

Доверете се на сътрудник, който има опит в продажбата на самолетни билети. Той ще направи нужните изследвания доста по-компетентно и бързо и ще ви предложи варианти, за които не сте се досетили.

10. Следете редовно 

Следете постоянно уеб страниците на самолетни компании и организациите, абонирайте се за осведомителните им бюлетини и следвайте профилите им в обществените мрежи, с цел да сте постоянно осведомени за нови благоприятни условия, промоции и отстъпки.
 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР