Случвало ли ви се е да усещате, че сте казали

...
Случвало ли ви се е да усещате, че сте казали
Коментари Харесай

Мълчанието е злато! 6 случая, когато е по-добре да си мълчите

 6-случая,-когато-е-по-добре-да-си-мълчите

Случвало ли ви се е да усещате, че сте споделили прекалено много? Понякога се оказваме в обстановки, когато споделяме непотребни неща. Това може да бъде смешка, разваляща момента или необимислен коментар. Истината е, че от време на време за попречване на спор е по-добре… да си държим езика зад зъбите. Мълчанието може да бъде доста потребно, изключително в следните 6 случая: 

1. Когато хората клюкарстват

Хората обичат да клюкарстват. Това им се коства като развлечение, само че въпреки всичко не би трябвало да се разискват другите хора. Следващия път, когато някой стартира да приказва за вашите другари или познати, не коментирайте нищо.

Ако ви помолят да споделите своето мнение за обекта на рецензия, замълчете или просто кажете: „ Мисля, че той прави всичко, което може “. Дори в този миг да се почувствате неловко, то по-късно, несъмнени, ще се чувствате доста по-добре.

2. Когато ви питат за персоналния живот

„ Как мина вчерашната среща? “ или „ Как е интимният ти живот? “ Трудно може да преброим броя на тези въпроси за живота ни. Често ги задават другари, тъй че обстоен отговор ни се коства безопасен. Но би трябвало да пазите отговорите си в загадка.

Първо, тъй като надали желаете вашият сътрудник да дава отговор на сходни въпроси за вас. Второ, несъразмерната неприкритост на подоби тематики приказва за вас, че сте човек, на който не трябва да се има доверие.

3. След очевидни неточности

Ако някой е позволил груба неточност, по-добре си задръжте мислите за себе си В сходни моменти хората постоянно са склонни да насочат мъчителни и даже лъжливи обвинявания, по тази причина въздържането от мнения оказва помощ да избегнете този капан.

Не се поддавайте на изкушението да посочите грешката на индивида. Ако сте на негово място, вие също ще започнете да се защитавате. Не се опитвайте да го карате да се усеща неуместно. Така ще изглеждате пренебрежително, а това не е добре.

4. Когато знаете загадка, която ви дава преимущество

Ако сте попаднали в обстановка, когато знаете нещо, което може да подобрите вашия живот, финансово състояние или всевъзможен различен аспект на живота, само че това ще повлияе неприятно на нечие богатство, по-добре замълчете.

Може да не ви се има вяра, само че мълчанието в този случай е ви бъде от употребява в дълготраен проект.

5. Когато не разбирате защо приказват другите

Рано или късно всички се озоваваме в обстановки, когато при диалог с сътрудници или другари нямаме никаква концепция защо иде тирада.

И въпреки признаването на този факт може да нарани вашето себелюбие, то е по-добро от това да кажете нещо несвоевременно или нещо, което да ви показа в отрицателна светлина.

7. По време на кавги

Мълчете. Слушайте. Изчакайте. В сходни моменти хората са склонни да споделят неща, за които след това ще съжаляват. Ако сте смутени – замълчете.

Да, можете да започнете да спорите с началника, родителите или околните си, само че когато този спор се преъврне в кавга, отстъпете. Просто изчакайте да се успокоите и да можете да обмислите трезво всичко, което желаете да кажете.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР