Случвало ли ви се е да споменете в разговор името

...
Случвало ли ви се е да споменете в разговор името
Коментари Харесай

Много британци са убедени, че смартфоните им ги подслушват

Случвало ли ви се е да споменете в диалог името на комерсиална марка по телефона си, а до момента в който търсите в интернет от смарт телефона си по-късно да видите реклама на същата тази марка? Ако отговорът е „да“, то не сте сами. Това показва изследване измежду 2000 английски жители на YouGov, от The Independent.

Според въпросното изследване, трима от всеки петима британци са уверени, че телефонът им прехваща диалозите им и употребява тази информация, с цел да им доставя таргетирана реклама. 66% са хората, които декларират, че са получили подобен вид реклама, откакто са загатнали по телефона си преди този момент съответния артикул, включен в нея. Едва 22% от тях обаче считат, повода за това е, че телефона слуша диалозите им. Другите интервюирани считат, че повода за това е друга – история на посетените от тях уеб сайтове, персонална информация и други

Що се отнася до възрастовото систематизиране, то младите са по-склонни да имат вяра, че проявлението на реклама на даден артикул е обвързвано с диалозите им, като цели 74% от интервюираните на възраст от 18 до 24 години споделят, че са забелязали необичайно съвпадащи, като време реклами откакто са говорили за даден артикул с другар по телефона. За тези над 55, повече от половината споделят, че са видели таргетирана реклама след диалог, само че едвам девет % от тях считат, че има връзка с диалога им. Оливия Питър от медията привежда това, че огромните софтуерни компании неведнъж отхвърлят смартофоните да „подслушват“ притежателите си.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР