Случвало ли ви се е да си мислите, че не

...
Случвало ли ви се е да си мислите, че не
Коментари Харесай

Вие не сте нормални. Според ново проучване никой не е

Случвало ли ви се е да си мислите, че не сте естествени? Оказва се, че това е изцяло обикновено.

Да се чувствате разнообразни е в реда на нещата, тъй като съгласно ново изследване на учени от Йейлския университет "нормални " хора няма.

Случвало ли ви се е да се допитвате до търсачки

за отговорите на въпроси като: "На каква възраст е обикновено да се ожениш? Нормално ли е да приказваш с кучето си? Нормално ли е да спиш с плюшени играчки? " и още ред сходни, започващи с „ Нормално ли е? “.

Проучване на Аврам Хоумс и Лорън Патрик, учени към университета Йейл, оповестено при започване на тази година, твърди, че търсенето на отговор на тези въпроси е безсмислено.

Тайната на щастието и прочувствената непоклатимост

Според учените оптималното държание е мит, а смяната и разнообразието са напълно естествени и нужни на еволюцията. С труда си те освен хвърлят взор върху нормалната човешка „ чудноватост “, само че и я разграничават от психологичните болести, които съгласно тях са надалеч по-комплексни и би трябвало да се преглеждат като такива.

„ Няма повсеместен профил на оптимално работещ мозък. Еволюцията е развой, който сортира огромен набор от разнородни човешки поведения… Вместо да изследваме разнообразни държания настрана, психологичните болести би трябвало да бъдат изследвани по-широко и да бъдат свързвани с разнообразни сложни модели в комплицираната мозъчна система “, написа екипът.

Може би това ви звучи объркващо

След като няма "правилно и неверно ", това прави ли естествен фактът, че сутринта си изял 15 сандвича? Нормалността е релативно разбиране, което зависи от времето, мястото и ред други условия.

Може би не е здравословно държание в 5 сутринта да се запътиш към кухнята, с цел да изядеш 15 сандвича, само че в случай че го направиш на съревнование по надяждане, то би било напълно в реда на нещата. Според проф. Хоумс събитията постоянно би трябвало да се взимат поради.

„ Оспорваме изказванието, че има най-благоприятен модел на мозъчната конструкция или функционалност. Границата сред здраве и болест не може да бъде сложена в резултат на един избран вид държание или аспект от мозъчната функционалност. Разглеждани поотделно всички поведенчески, психични и невробиологични черти не могат да бъдат нито неприятни, нито странни. Контекста, възрастта на човек, общественото му състояние и околната среда имат въздействие върху смисъла на избраните черти “, коментира Хоумс.

Според учените, в случай че в действителност мисълта, че "не сте изцяло с всичкия си " ви тормози, би трябвало да се обърнете към психолог или психиатър.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ПРАВИЛАТА, КОИТО ГЛУПАВИТЕ ХОРА СЛЕДВАТ

Ако обаче сте щастливи и продуктивни в всекидневието си, макар странностите си, то тогава напълно не сте „ ненормални “, тъй като както излиза наяве - "нормален " е релативно разбиране.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Четете още:

Защо е потребно да прощаваме

Оказва се, че може би не знаем нищо за щастието

Защо сме по-щастливи преди да реализираме задачите си

Защо пристрастяването е разстройство на обществото
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР