Случвало ли ви се е да се чувствате развълнувани и

...
Случвало ли ви се е да се чувствате развълнувани и
Коментари Харесай

5 знака, че някой се опитва да ви манипулира

Случвало ли ви се е да се чувствате разчувствани и сюрпризирани след среща или събиране, единствено с цел да се попита 15 минути по късно: „ Как стана по този начин? "

Това е силата на харизмата. Един в действителност харизматичен човек може да хипнотизира хората към себе, да повлияе на тяхното мнение, да промени техните виждани и даже да ги накара да работят срещу личните им ползи. Последното прекрачва граници и другото му име е " операция "

Как може да избегнете операциите на сходна персона? Първата стъпка е да осъзнаете, че харизмата е нещо, което всеки може да усвои.

Да, някои хора имат натурален сексапил, само че по-важното е да познавате прочувствените и психическите бутони, които манипулаторите знаят по какъв начин да натискат. Щом разберете какво съставляват те, ще започнете да усещате, когато някой пробва да натисне вашите и ще може да обърнете обстановката във ваша изгода.

Това са нещата, за които би трябвало да внимавате:

1. Пратеникът засенчва пратката

Ученият от Кеймбридж Йохан Менгес назовава това „ резултата на страхопочитанието “. Харизматичните водачи и положителните обществени оратори постоянно могат да се похвалят с него. Тяхната персонална сила е толкоз мощна, че вие ще бъдете изцяло запленени от техния роман, даже и да четат от телефонен справочник.

Ако след нечия презентация се чувствате изумени, само че не може да си спомните най-малко 2 или 3 основни точки по показаната тематика, значи сте станали жертва на резултата на страхопочитанието. Внимавайте с възприемането на техните хрумвания, в случай че не можете да си спомните и обясните в какво тъкмо се състоят те. Опитайте авансово да проучите техните възгледи и мнение, с цел да не бъдете разсеяни от физическото им наличие.

2. Историите ви звучат познато

Ключово умеене на харизматичните хора е тяхната дарба да задейства характерни страсти в другите. Те постоянно разполагат с цялостен боеприпас от истории, било то занимателни, тъжни или трагични, които не отстъпва по нищо на холивудските филми.  В края на краищата, малко са нещата, които могат да бъдат по-интересни и приятни от една добре разказана история.

Когато контактувате с подобен човек, би трябвало да внимавате с метода, по който ще реагирате. За разказвачът ще бъде доста по-лесно да ви продаде нещо, в случай че сте в уязвимо прочувствено положение. Направете крачка обратно и поемете глътка въздух. Задайте няколко пояснителни въпроси, преди да се ангажирате с каквото и да е било. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР