Случвало ли ви се е да се чувствате нетърпеливи и

...
Случвало ли ви се е да се чувствате нетърпеливи и
Коментари Харесай

Признаците, които ви изпраща тялото, че сте в лоша физическа форма

Случвало ли ви се е да се чувствате нетърпеливи и раздразнени, да се дразните на хората без особена причина? Събуждате се изтощени множеството сутрини, с препускащ разум, напрегнати плещи и болки в гърба. Няма време в действителност да обръщате внимание на тези чувства, тъй като би трябвало да жонглирате с работата, фамилията, здравето и други отговорности.

Вашето тяло ви изпраща известия за вътрешните си положения от самото начало. Понякога предлага фини улики за това от какво се нуждае под формата на прозявка,  апетит за храна или вътрешно чувство. Друг път тялото ви  алармира за страдалчество посредством кожен обрив, болежка в гърдите или неочаквана загуба на тегло.

С непрекъснатата активност, която се случва към нас, ние сме склонни да се фокусираме на открито и да пренебрегваме това, което се случва вътре в нас. Но когато не слушате какво шепне тялото ви, страданието постепенно се натрупва, до момента в който тялото ви стартира да крещи за вниманието ви.

И по този начин, какво се пробва да ви каже тялото ви?

Когато изпитвате неприятни физически чувства, тялото ви споделя, че е отвън баланс по някакъв метод. Може да получите леко главоболие, когато прекарате през целия ден на закрито зад екрана. Или страдате от болки в корема, когато ядете храни, които не са потребни за вас.

Това са постоянно срещани, само че не доста съществени признаци на дистрес. Въпреки това, когато вътрешните проблеми се натрупват с течение на времето, би трябвало да обърнете внимание на тези предупредителни знаци, преди здравето ви да пострада. Най-общо казано, сигналите на тялото ви могат да значат две неща:

Вашето тяло ви изпраща ранни предупредителни признаци за заболяване.  Кръв в урината или изпражненията ви, неочаквана загуба на тегло или бучки по кожата ви са сигнали, които в никакъв случай не би трябвало да пренебрегвате. Моля, консултирайте се с Вашия доктор, когато изпитвате необясними, чести и/или персистиращи признаци.

Вашето тяло ви споделя, че отивате прекомерно надалеч. Твърде дълго сте правили повече, в сравнение с можете да понесете, а в този момент ви липсва сила и запас. Трябва да си починете и да извършите промени, преди тялото и мозъкът ви да доближат точката на строшаване.

Как да разпознаем предупредителните признаци за претоварване?

Имайте поради, че в случай че имате следните проблеми, те може да са предупредителни признаци за претоварване със стрес и прегаряне:

•             Чувствате се претрупани, като че ли всичко е прекалено много и можете да избухнете в сълзи по всяко време;
Какво съставляват Рейки и за какво са толкоз значими за физическото и психическото ви здраве
Както науката напредва и се създават нови медикаменти и технологии, нараства и броят на хората, прибягващи до обичайни, антични начи...

•             Да бъдеш елементарно нервиран, отчаян или вбесен;

•             Депресивно въодушевление, прекалено безпокойствие или възприятие на тревожност;

•             Усещане за отмалялост и изтощенив, тип отмалялост, която не изчезва след един добър нощен сън;

•             Напрегнати плещи, болки в гърба или вдървен врат;

•             Поява на (стари) симптоми;
Психическото здраве е директно обвързвано с физическото
Психическото здраве е директно обвързвано с физическото, това сподели за Радио „ Фокус ” - Шумен, Катя Димитрова, инструктор по спорт...

•             Забравяне, затруднено фокусиране или мозъчна мъгла;

•             Изтощение, само че некадърност да заспите през нощта;

•             Имате усложнения с храносмилането или необясними стомашни болки;

•             Липса на вкус или противоположното: жадност за храна през цялото време;

•             Разчитане на нездравословни привички като кофеин, закуски, богати на захар, пушене или прекалено пиянство, с цел да преминете денем.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР