Случвало ли ви се е да наблюдавате как очите на

...
Случвало ли ви се е да наблюдавате как очите на
Коментари Харесай

Започваме в събота! Програмиране и роботика за деца в Advance Academy във Варна

Случвало ли ви се е да наблюдавате по какъв начин очите на детето ви светват, до момента в който играе обичаната си видеоигра? Представете си, в случай че може единствено да основава тези игри! В Advance Academy трансформираме това въображение в действителност с идните ни курсове по програмиране и роботика, основани особено за деца.

Потопете се в света на Scratch и Micro:bit!
Питате какво е Scratch?

е платформа за програмиране, която разрешава на децата да основават свои лични анимации и игри. Представете си това: Вашето дете основава спрайт (термин в Scratch за герой), който танцува, пее и даже взаимодейства с други герои. Така то може да пресъздаде своята класна стая, своя дом или даже приказен свят, в който еднорози играят баскетбол с дракони. Възможностите са толкоз неограничени, колкото и въображението им.

Защо Scratch?

Със Scratch децата подреждат блокчета програмен код в разнообразни последователности, като се учат на логическо мислене и решение на проблеми по занимателен и интерактивен метод. И най-хубавото? Ще бъдат толкоз погълнати от това да накарат своя воин да скача и да се движи, че даже няма да осъзнаят, какъв брой доста нови неща учат.

Какво е Micro:bit?

Представете си, че имате един дребен джобен компютър или роботче, което можете да програмирате да прави съвсем всичко. е тъкмо това. Една дребна микроконтролерна платка, която е входна врата за децата да схванат магията на джаджите, които употребяват всеки ден. Micro:bit може да прави какво ли не - да брои крачки, да се усмихва, да приказва, да изписва известия и даже да бъде утринна тревога. Възможностите са безчет.

Защо Micro:bit?
Подобно на Scratch децата още веднъж подреждат блокчета код като пъзел в платформата mBlock, с цел да основат обичаните си игри. Програмирането и роботиката са като бял лист, на който децата могат да рисуват каквото пожелаят. Те се научават да бъдат изобретателни и да мислят новаторско.

STEM лаборатории
И защото технологиите са на всички места, все по-достъпни, все по-използвани, заемат все по-голяма част от всекидневието ни, ние от Advance Academy сме новатори и имаме вяра, че нашите деца заслужават най-хубавото. Това е и главната причина да разработим нашите STEM инженерни лаборатории за всички деца от академията.

В лабораториите децата учат разнообразни технологии и упражняват своята креативност, новаторско мислене, логичност и опция за справяне с проблеми. Лабораториите, които сме подготвили са:

1. Лаборатория: ръководене на дронове - Ще се научим да управляваме дрон, както и ще проведем съревнование сред всички курсисти

2. Хардуерна лаборатория - Ще разглобим и сглобим компютър, като ще разгледаме неговата “анатомия ” и неговите съществени функционалности.

3. Лаборатория: Обогатена действителност “AR ”: - Ще се срещнем с една от най-иновативните технологии, като ще оцветяваме картинки, а по-късно ще ги съживяваме благодарение на особено приложение.

4. 3D лаборатория: - Ще се срещнем с 3D принтирането и ще създадем лични 3D фигурки благодарение на специфични химикалки.

5. Лаборатория: морзова писменост: - Ще научим защо се употребява морзовата писменост и ще проведем игри, в които ще би трябвало да я използваме, с цел да стигнем до финалния отговор.

Награди от Advance Academy

Всички деца ще получават точки при писане на домашни, взимане на присъединяване и при предаване на заключителен план, които ще могат да обменят в края на курса за страхотни награди, като геймърска мишка, клавиатура или слушалки.

ПОДАРЪК: SMART часовник
Освен всичко това, всяко дете записало се на целогодишен курс по програмиране ще получи подарък - SMART часовник.

За повече информация:

-

-

Email : [email protected]

Телефон: 0889990030

Адрес: кв. Левски, ул. Димитър Икономов 19
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР