"Случва се: краят на ерата на Ангела Меркел", пише в.

...
"Случва се: краят на ерата на Ангела Меркел", пише в.
Коментари Харесай

Британският в. Гардиън: Вътрешен натиск е довел до решението за оставката на Ангела Меркел

"Случва се: краят на ерата на Ангела Меркел ", написа в. Ню Йорк таймс " и показва, че новината не е била изцяло шокираща: германците от време на време се молеха за това или се притесняваха от такова известие от началото на миграционната рецесия през 2015 година Въпросът в този момент е дали Меркел ще приключи последния си мандат, само че най-вероятно огромната коалиция сред нейната партия и левоцентристките социалдемократи ще падне преди идващите избори, разяснява американският всекидневник.

За Германия това може да се окаже водоразделен миг, предвижда "Ню Йорк таймс ". Решението на Ангела Меркел може да ознаменува ново начало за немските консерватори, изправени пред рецесия на идентичността след годините на нейното прагматично водачество. В най-хубавия случай това ще консолидира разколебаната партийна система, в която две обичайни партии в центъра са под обсадата на по-малки политически сили.

Решението на федералния канцлер демонстрира също, че нито Меркел, нито нейната страна са ваксинирани против силите, които пренаредиха политиката в цяла Европа, написа в различен материал "Ню Йорк таймс ". Американският всекидневник цитира Меркел, която споделя: "Не съм родена канцлер и в никакъв случай не съм го забравяла. Да бъда канцлер беше чест ", споделя Меркел.

В. "Гардиън " акцентира, че неделните избори в немската провинция Хесен са били последната капка, преляла чашата и стимулирала решението на Меркел. Около 50 % от интервюираните там гласоподаватели декларирали, че желаят да изпратят "протестно обръщение " до Берлин. Британският всекидневник акцентира, че управлението на Християндемократическия съюз е предиздвикало Меркел да разгласи, че няма да се кандидатира за лидерския пост на партийния конгрес през декември.

Американският в. "Вашингтон пост " написа, че Меркел е признала, че към този момент е обезсилена и че към този момент е почнала битката кой да я наследи, а това задълбочава европейския недостиг на качествени водачи. Битката за неин правоприемник може да се трансформира в референдум за властването на Меркел, а този, който надделее, незабавно ще стане и любимец за канцлерския пост. Каквото и да се случи, написа американският всекидневник, отдръпването на Меркел ще постави началото на огромен преход на целия континент. Той беше моделиран от нея през последните 13 години посредством метода, по който тя се оправи с многочислени дългови рецесии, със своите решения за нуклеарната сила и най-много със съдбовния си избор да разреши на повече от 1 милион търсещи леговище чужденци да влязат в Германия.

Британският в. "Таймс " отбелязва, че дългото прощаване, оповестено от Меркел след следващо партийно оттегляне на национални и провинциални избори, известява и интервал на неустойчивост в най-голямата европейска стопанска система, а изборът на неин правоприемник най-вероятно ще е безреден.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР