Случва се коте да се изгуби или трябва да бъде

...
Случва се коте да се изгуби или трябва да бъде
Коментари Харесай

Колко дълго котките помнят своите стопани?

Случва се коте да се изгуби или би трябвало да бъде оставена с други хора за известно време. Но докога ще помни стопаните си? Ето какво споделят учените:

Котешкият мозък е сходен на човешкия. Състои се от същите зони, само че техните размери се разграничават. Малкият мозък, който дава отговор за придвижването и салдото, е доста по-голям при котките, в сравнение с при хората, по тази причина тези животни са толкоз ловки.

Но префронталният кортекс (предната част на фронталните лобове на мозъка) при хората оказва помощ за планирането на комплицирани когнитивни държания, изразяването на личността, вземането на решения, управлението на страстите, наблюдението и запомнянето.

Като цяло коефициентът на просветеност на котките е почти еднакъв на интелектуалните качества на 3-годишно дете.

В същото време котките се ориентират в света, употребявайки своето зрение, подушване и слух. Учените са разкрили, че тези животни са положителни и в запомнянето на човешки гласове.

Проучванията демонстрират, че дълготрайната памет при котките е сносно развита. Те са в положение да запомнят разнообразни места и хора в продължение на доста години.

Колко дълго котките могат да помнят стопаните си?

Всичко зависи от това какво място е заемал индивидът в живота на котката. Ако той играе значима роля, тогава тя може да го помни цялостен живот, написа Дарик.

Освен това котките чудесно запомнят миризмите като цяло. Някои изследвания даже демонстрират, че възрастта при котките има дребен резултат върху способността им да запомнят.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР