Случва ли ви се често да премисляте и анализирате нещата

...
Случва ли ви се често да премисляте и анализирате нещата
Коментари Харесай

Негативните мисли, от които трябва да се отървем

Случва ли ви се постоянно да премисляте и анализирате нещата толкоз задълбочено, че да губите скъпо време, което може да бъде употребявано по по-ефективен метод?

Добрата вест е, че не сте сами. Това е линия, споделяна от доста хора, и по-специално, от доста водачи. Лошата е, че би трябвало да спрете да го вършиме, тъй като непотребните паники и безпокойствие водят до по-ниска работливост и безчет пропуснати благоприятни условия.

Това са 7 извънредно отрицателни мисли, които пречат на вашият триумф.

1. Тревожите се дали хората ви харесват или не .

Предвид големите разлики и несъвместими разбирания във всяка група от хора, малко евентуално е да съумеете да задоволите ползите и потребностите на всички. Някои хора ще ви харесват, а други не. Фокусирайте се върху това, което вършиме и качеството на вашата работа. Не си губете времето с това, което другите споделят за вас. Останете правилни на себе си, бъдете откровени и оставате вашите достижения да приказват вместо вас.

2. Чувствате се несъответстващи и некомпетентни.

На всички ни се случва от време на време да мислим, че не сме задоволително положителни или умни, с цел да се оправим с дадена задача. Малко са хората, които се усещат на 100% подготвени, когато пред тях се открие някаква опция. Въпреки това, новите прекарвания и благоприятни условия нормално идват при нас, когато излезем от своята зона на комфорт (дори без да сме подготвени за това). Не позволявайте вашите страхове да ви стопират от това, което желаете да извършите и това, което желаете да бъдете.

3. Искате всичко да е съвършено

Сигурно сте го чували и преди, само че непрекъснатото търсене на съвършенство е загуба на време. Като човешки същества ние постоянно преследваме разнообразни „ положения на съвършенство “: съвършената работа, съвършения началник, съвършената къща и тн. Истината е, че съвършеното не съществува. Гледайте на живота като на премеждие, в което нещата непрекъснато се трансформират. Ако се чувствате уплашени и напрегнати от обстоятелството, че събитията не следват вашия проект на 100%, би трябвало да си припомните, че това от време на време е за положително и да продължите напред.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР