Случката е описана в Матей 26:6-13 от Библията. С мирото

...
Случката е описана в Матей 26:6-13 от Библията. С мирото
Коментари Харесай

На Велика Сряда Трябва Да Спазим Най-Важни Традиции Преди Великден!

Случката е разказана в Матей 26:6-13 от Библията. С мирото тя Го помазала като за заравяне, приживе оплаквала, омивайки нозете Му със сълзите Си и откривайки ги с превъзходните си коси. За нея Той сподели, че доста се прости на този, който умее доста да обича.

Това не се одобрило и някои от апостолите възроптали под претекст, че по-добре би било мирото да се продаде и парите да се раздадат на бедните. А Христос споделил да не я смущават, тъй като за това й старание ще се разгласи по целия свят.

" Защото сиромасите всеки път имате при себе си и, по кое време поискате, можете да им сторите добро; а Мене не всеки път имате. " /Марк 14:3-9/

Голяма е разликата сред избавената грешница и погиналия Юда, определен преди този момент за деятел. Тя отдала цялото си благосъстояние за Христа и целувала нозете Му, а той продал за пари Учителя си с целувка. Можем да кажем, че общата тематика на първите три дни на Страстната седмица е краят на света и съдът Христов.

На този ден в храмовете се служи Преждеосвещена Литургия. Вечерта богослужението е Малко повечерие.

Обичаят повелява да се бере здравец най-вече от децата и на Разпети петък да се раздава за здраве. Не се работи никаква домакинска работа, тъй като се има вяра, че умеенето ще се отнеме.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР