Случилото се вчера с 5-годишното дете от Русия е изключително

...
Случилото се вчера с 5-годишното дете от Русия е изключително
Коментари Харесай

След инцидента с дете: Нямало пропуски в условията за безопасност на Пампорово

Случилото се през вчерашния ден с 5-годишното дете от Русия е извънредно противен и безразсъден случай, съобщи Мариан Беляков, изпълнителен шеф на " Пампорово " АД. От сдружението разясняват, че сигурността на пистите в Пампорово се ревизира всекидневно преди отварянето на ски зоната, а случаят с контузеното дете не е обвързван с пропуски в изискванията за сигурност, предава Нова тв.

По предварителна информация малчуганът е блъснат от сноубордист на плаца " Язовира " отвън рамките на пистата, прецизират от " Пампорово ". Според информацията досега, провокиралият конфликта 15-годишен сноубордист е карал с висока скорост и след скок е блъснал русначето на плаца настрана от пистите. Такъв тежък случай не се е случвал в Пампорово за последните 10 години, допълват от " Пампорово " АД.

Според последна информация детето към момента е в безсъзнание и положението му остава тежко. Руското семейство има апартамент в Пампорово. " Правим всичко допустимо, с цел да помогнем на родителите и да окажем нужното подпомагане, с всичко което можем ", посочи Мариян Беляков. " Пампорово " АД е предложило на родителите на потърпевшото дете да обезпечи медицински хеликоптер за превозването му до София, в случай че лекуващият медицински екип реши, че е належащо. Това оповестиха от управлението на сдружението. 

Според Мариан Беляков този случай слага още веднъж въпроса за персоналната отговорност и безвредното държание на сноубордистите и скиорите един към различен по пистите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР