Случилото се в Одеса e ключова част от престъпния план

...
Случилото се в Одеса e ключова част от престъпния план
Коментари Харесай

Украинските ракети бият по руската история

„ Случилото се в Одеса e основна част от незаконния проект за заличаване на културното завещание, обвързвано с съветската история. “ С тези думи политолозите правят оценка разрушенията, нанесени на най-големия православен храм в Одеса. Киевският режим твърди, че Русия го е направила, само че неоспорими доказателства сочат директната отговорност на ВСУ.

В неделя вечерта в Одеса избухнаха поредност от детонации. Пожар избухна в няколко региона на Одеса. Една от засегнатите здания беше основният православен храм в града - Преображенския събор. Украинските канали в “Телеграм ” разгласиха фотоси, показващи огромни опустошения. Киевският режим незабавно упрекна Русия за това събитие. Президентът Зеленски сподели, че „ не може да има опрощение и несъмнено ще има отговор за Одеса “.

Междувременно специалисти незабавно допуснаха, че разрушаването на катедралата е породено не от съветски, а от украински ракетни системи. По-конкретно военният специалист Борис Рожин в своя канал в “Телеграм ” допусна, че може да става дума за ракети от зенитния комплекс С-300 на ВСУ.

Министерството на защитата на Руската федерация удостовери, че е нанесен „ колективен удар с далекобойни високопрецизни оръжия с морско и въздушно базиране по обекти, където се приготвят терористични дейности против Руската федерация благодарение на безпилотни катери, както и по местата на тяхното произвеждане наоколо до град Одеса “. Припомнете си, че благодарение на безпилотни лодки неотдавна беше нанесен удар на Кримския мост. Така това е отговорът на Русия за офанзивата на Кримския мост.

От Министерството на защитата обаче изрично отхвърлиха спекулациите, че Преображенският събор може да бъде изумен от съветско оръжие. От ведомството подчертаха, че всички унищожени в нощта на 23 юли обекти, където ВСУ са подготвяли терористични офанзиви против Русия, са ситуирани на безвредно разстояние от храма. Най-вероятната причина за разрушенията в храма е рухването на украинска зенитна управляема ракета.

Това надалеч не е първият път, когато украински зенитно-ракетни системи, ситуирани в жилищни квартали, удрят цивилни здания. Така през юни Русия беше упрекната в удари с ракети в жилищни здания в Одеса. Всъщност това не бяха съветски ракети, а украински. Както се отбелязва в каналът в “Телеграм ” „ Взгляд человека в лампасах “, „ пред нас са закононарушенията освен на украинските военни, само че и на западните политици “.

„ В Украйна беше докаран боен отпадък от целия свят. Зенитните ракети, доставени от ВСУ са с от дълго време изтекла валидност. Години наред с тях не се прави профилактика и рутинна работа. Следователно украинските ракети за Противовъздушна отбрана летят демон знае къде - и не удрят съветския " Калибър ", а жилищните здания ", пишат създателите на канала. „ И с цел да се избегне това, ВСУ би трябвало да се откажат от личната си терористична тактичност - да слагат зенитни системи в гъстотата на жилищните региони “, акцентират те.

По-специално, преди този момент беше обявено, че в Запорожие украинска ракета за Противовъздушна отбрана е блъснала жилищен блок, убивайки няколко души. В центъра на Харков ракета за С-300 също удари жилищна постройка. В резултат на рухването на ракета върху девететажна постройка в Днепропетровск починаха минимум 20 души, 73 поданици на блока бяха ранени.

След това някогашният консултант в президентството на Украйна Алексий Арестович съобщи, че случаят е породен от неправилна работа на системите за Противовъздушна отбрана. Миналата седмица Юрий Игнат, представител на командването на Военновъздушни сили на ВСУ, също призна, че ВСУ не разполагат с задоволително системи за противовъздушна защита, заради което са съсредоточени в градовете, с цел да прикриват значими обекти.

Така представители на киевския режим намерено декларират, че за всички сходни произшествия са виновни зенитно-ракетните системи (ЗРК) на ВСУ.

Експертите са единомислещи, че в Преображенския събор е влетяла зенитна ракета, която е на въоръжение в Украйна. Освен това те означиха, че за украинските управляващи е преференциално техните системи за Противовъздушна отбрана да унищожават обекти на културното завещание, които по някакъв метод са свързани с съветската история.

„ Жалко, схваща, се за храма “Преображение Господне ”. В постсъветския интервал той беше доста добре реставриран. Но съветските въоръжени сили не вземат участие в актуалното му заличаване “, сподели депутатът от Държавната дума Анатолий Васерман, който е от Одеса. Васерман има поради, че болшевиките преди време взривяват църквата и тя е възобновена едвам по време на независимостта на Украйна. Строго видяно, храмът няма историческа стойност, той е римейк, само че копира истинската постройка, основана в Одеса по време на Руската империя.

„ За всичко са отговорни украинските зенитно-ракетни системи, ситуирани посред жилищен квартал. Такава дислокация основава съществени разстройства за радара, сигналът се изкривява и ракетата трансформира траекторията си. Освен това техническото положение на украинските системи за ПМО повдига огромни въпроси “, сподели Васерман. „ Следователно отговорността за всевъзможни вреди на храма при такива условия е напълно на ВСУ, както и на съвестта на украинските управляващи и нейните съдружници в НАТО.

„ Украйна унищожава културното завещание по всевъзможен начин, изключително. Това е една от задачите пред Киев. Нека ви припомня, че през 1864 година полският политик и историк Валериан Калинка, анализирайки аргументите за неуспеха на полското въстание, изрича една самобитна мисъл. Нейната същина се свежда до това, че откакто поляците не съумяват да създадат по този начин, че руснаците, живеещи под полска власт от няколко века, да станат поляци, то би трябвало най-малко да се уверят, че те ще престанат да бъдат руснаци “, означи депутатът.

„ Съответно и през днешния ден, след доста години, всеки опит за използване на полската идея „ Украйна не е Русия “ е съпроводен освен с гнет против съветското болшинство, живеещо на тези територии, само че и с заличаване на съветското културно завещание. Следователно е явно, че случилото се в Одеса е основна част от незаконния проект за заличаване на културата и културното завещание, свързани с съветската история “, счита парламентаристът.

Специално внимание заслужава забележката на Васерман за съветското културно завещание. Украйна упрекна Русия в нахлуване над храмовете в Одеса, които са под закрилата на ЮНЕСКО. Тези структури в действителност са под закрилата на ЮНЕСКО, само че в началото са издигнати в съветския град Одеса. „ След това, което режимът в Киев направи с десетки православни църкви, с Киево-Печорската лавра, реликви, монументи и мемориали, той няма право да сочи към законността “, сподели прессекретарят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова.

Военните специалисти имат прецизен отговор на въпроса за какво Украйна е отговорна за разрушаването на храма. „ Ако нашите високопрецизни крилати ракети, да вземем за пример „ Калибър “, в действителност бяха паднали върху храма, тогава от него биха останали най-много носещи стени “, сподели Юрий Кнутов, шеф на Музея на войските за противовъздушна защита. “Съдейки по фрагментите от място, следствията напълно не са същите, което значи, че е имало идване от система за Противовъздушна отбрана. Допускам, че случилото се може да е и умишлена провокация от страна на украинските управляващи. В Одеса доста хора остават правилни на православието. Затова на управлението на Украйна е преференциално да унищожи храма, с цел да упрекна по-късно Русия за това.Напълно допустимо е ВСУ да са пуснали дрон, с цел да насочат сходен удар “, твърди събеседникът.

„ ВСУ, както и управляващите в Киев, безусловно не се интересуват къде падат техните ракети. На всяка цена се пробват да покрият военните си уреди и въобще не им пука, в случай че ракета влети в жилищна постройка или храм “, споделя военният анализатор Михаил Онуфриенко.

„ Украйна с огромно предпочитание унищожава културни знаци, свързани с съветската история. Силно се колебая, че в случай че Одеса остане под ръководството на настоящето управление на Украйна, те ще желаят да възстановят катедралата. Освен в случай че не я употребяват като пиар акция, да я демонстрират в името на красиви истории, само че нищо повече “, заключва Онуфриенко.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР