Случилото се в четвъртък на заседанието на Столичния общински съвет

...
Случилото се в четвъртък на заседанието на Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Бойко Димитров, СОС: В съвета има мнозинство на опозицията - звучи абсурдно, но е реално

Случилото се в четвъртък на съвещанието на Столичния общински съвет при разпределението на комисиите е знак за това по какъв начин т.нар съпротива от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Синя София, Има Такъв Народ и отделилите се от Възраждане е обединена в това силово да постанова своите решения, които не са положителни за града. В момента има едно болшинство на опозицията - звучи неуместно, само че е действително. Това съобщи зам.-председателят на Столичния общински съвет Бойко Димитров.

„ Дали сме ръководещи или съпротива в границите на СОС ще се види през идващите месеци, когато стартират действителните гласувания, тъй като ние не се борим за председателски места, а да постановяваме политиките за София, които считаме за верни и сме дали обещание на жителите. За всяко едно решение ще обясняваме обществено за какво го предлагаме. Когато едно предложение е положително за развиването на столицата – дано опозицията изясни за какво не го е поддържа.

По отношение на изказванията, че с взимането на председателски места в комисиите на СОС, опозицията постанова надзор, Димитров съобщи: „ Искам да попитам в предишния мандат по какъв начин се осъществяваше контролът, тъй като тогава ГЕРБ нямаха цялостно болшинство, само че те бяха отпред на всички комисии без една. Съгласен съм, че би трябвало да има надзор, само че и че всяка група би трябвало да има съразмерно присъединяване в управленията на непрекъснатите комисии. Нямаше по какъв начин на най-голямата група да се предложат 4-5 места, само че нито една основна комисия, която дефинира цялостното развиване на града. “, добави общинският консултант от ПП-ДБ и Спаси София.

Бойко Димитров разяснява, че групата им ще отстоява своите политики и тези на кмета Васил Терзиев и няма да позволен пробутване на частни стопански ползи. Според съветниците от най-голямата група в градския парламент има редица процедурни нарушавания на съвещанието и чакат регионалният шеф да се произнесе по отношение на легитимността на взетите решения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР