Случилото се с кораба Руен на БМФ по-скоро ми прилича

...
Случилото се с кораба Руен на БМФ по-скоро ми прилича
Коментари Харесай

Капитан Данов за отвлечения Руен: Вероятно става въпрос за сомалийски пирати, които ще искат откуп

Случилото се с кораба Руен на БМФ по-скоро ми наподобява на пиратско нахлуване, за което най-вероятно ще се желае откуп. Причината е, че откакто се отклонява от курса си, наоколо е имало рибарски транспортен съд с ирански байрак, който преди този момент е бил в сомалийски териториални води. Най-вероятно става дума за сомалийски пирати. Исканията на хутите можем да ги изключим.

Това разяснява пред Нова тв кап. I сан Васил Данов. 

Не мисля, че животът на хората от Руен е заплашен. Причината е, че когато се желае откуп, екипажът е част от цената на кораба. Така че изключвам да се посегне на екипажа, защото тя е златната кокошка, от която пиратите чакат да получат пари, разяснява той.

 Сега пиратите би трябвало да слагат своите претенции и да стартират договаряния. Обикновено в такива обстановки се договаря и се заплаща, а не се прави опит за въоръжено освобождение. Корабът е нов - 2-16 година, по тази причина е и по-скъп. Всичко се пресмята. Да кажем 10 млн. $ и се вършат пазарлъци цената да се понижи, изясни капитанът. 

Никой не може да каже бързо или постепенно ще станат нещата. Първо похитителите би трябвало да се заявят и да кажат дали и по какъв начин ще водят договарянията. Правила за договаряния няма. Дълг на корабособственика е да договаря, само че това не значи, че страната не може да оказва помощ. БМФ през вчерашния ден разгласи, че за тях преди всичко е живота и здравето на екипажа и че ще създадат нужното за освобождението им, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР