Случилото се на протеста на 2 септември заглуши призива на

...
Случилото се на протеста на 2 септември заглуши призива на
Коментари Харесай

Осман Октай: Бойко Борисов се страхува да не бъдат осветени други негови зависимости

Случилото се на митинга на 2 септември заглуши апела на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ за оставка на премиера и президента и за сформиране на експертен кабинет. Мнението изрази пред БНР някогашният народен представител от Движение за права и свободи и дясна ръка на Ахмед Доган Осман Октай, отхвърлен през 2001 година от управлението на партията.
Според него зад думите на Карадайъ стоят “сенките на задкулисието”: “Винаги съм казвал, че са други центровете, които посредством модела Доган управляват процесите в страната”.
По думите му експертният кабинет (отдавна застъпена от Движение за права и свободи концепция, възродена тези дни още веднъж от Карадайъ) „ цели безпорядък, посредством който задкулисието да поеме целия надзор във властта, както през 1992 година държавното управление на Любен Беров”.
“Показването на спалнята на Бойко Борисов, с чекмеджетата, задкулисието, посредством службите, му сподели, че е задоволително подвластен и би трябвало да извършва всяка, поискана от тях услуга и задача. Затова след проявлението на тези фотоси и записи държанието на Бойко Борисов е неясно за толкоз доста анализатори. Как той ги трансформира в заложници на страха си от това да не бъдат осветени негови други зависимости”, съобщи някогашният политик.
Октай е на мнение, че сега Борисов е пред доста сериозна алтернатива за персоналното си оцеляване - политически и физически.
Според Осман Октай от тези, които са използвали “тотално грубо” ръководството на Борисов в третия му мандат, а той ги е “обслужил”, най-после, посредством изявлението на Движение за права и свободи му е бил даден знак, че е “време да си събира багажа и да освободи пространство”.
Октай не счита, че политическият път на Бойко Борисов ще завърши като тази на Орешарски. Той изясни, че „ тук драмата е доста жестока “ и събитията от 2 септември вечерта, “с нападението на полицейските елементи, които окървавиха площада”, доста припомнят случилото се през януари 1997 година.
“Тогава по същия метод служителите на реда пребиваха младежите по улиците край Народното събрание. Аз съм жив очевидец, видях същите милиционески дейности. Всичко това е финален удар, за се окървят ръцете на Бойко Борисов с тези дейности на полицейските елементи. Още когато Борисов назначи някогашния началник на Националната полиция (Христо Терзийски – бел.ред.) за министър, който беше виновен за побоя под колоните на Министерския съвет и ексцесиите на Росенец, все едно даде сигнал на всички полицейски елементи - “ще ви бием и ще има кръв”, сподели Октай.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР