Случилото се на Конгреса не говори добре за случващото се

...
Случилото се на Конгреса не говори добре за случващото се
Коментари Харесай

Първан Симеонов: БСП се свива, отваря се място за нова формация, но не и от отломки

Случилото се на Конгреса не приказва добре за протичащото се в Българска социалистическа партия . Това съобщи пред БНР социологът Първан Симеонов от " Галъп Интернешънъл ".

" Вече можем да кажем, че Българска социалистическа партия е партията на Корнелия Нинова. Това е добре за Нинова, само че не знам какъв брой е добре за Българска социалистическа партия . Инерцията е мощно нещо, политиката постоянно е това, от вътрешната страна видяно. Отвън обаче е по-ясната картина. Отвън наподобява по този начин, че все едно Българска социалистическа партия се свива. Сега наподобява на чистка, на единоначалие. Може да се окаже, че Българска социалистическа партия като Съюз на демократичните сили не си намира нова работа след края на прехода.... Може би на мода идват различен вид придвижвания, по-избухливи, по-мрежови, по-разтегливи ", изясни Симеонов.
 В Българска социалистическа партия си дали сметка какво би довел изборът за водач в този момент
В Българска социалистическа партия си дали сметка какво би довел изборът за водач в този момент

Българска социалистическа партия би трябвало да се стабилизира и да играе градивна роля в ръководството

Според него това, което се случва с Българска социалистическа партия, е симптоматично за това, което се случва с положителните партийни организации изобщо.

Той означи като триумф на Корнелия Нинова това, че Българска социалистическа партия е стана ла допустима алтернатива за присъединяване в ръководството. Картината не е черно-бял а , счита социологът.

Според него се отваря място за нова групировка, само че акцентира, че мъчно се основава нова партия с парчета .

" Това, което Нинова е прочистила от Българска социалистическа партия, мъчно може да сформира партия. Има късмет и това е президентът Радев . Той е основната фигура в това пространство ", сподели Симеонов.

Според него президентът е харесван и освен от бесепарите, само че и от по-широк кръг от хора.
 Елена Йончева: Конгресът беше неприличен, хвърли Българска социалистическа партия в маргиналния бранш
Елена Йончева: Конгресът беше неприличен, хвърли Българска социалистическа партия в маргиналния бранш

Изслушването в Екологичен потенциал ще покаже готовността ни за правосъдна промяна

" Може би отсега нататък ще следим безшумно противоборство Радев - Нинова . Нинова възприема Радев като съперник, това е огромна политическа неточност на Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия демонстрира ревнивост на монополист ", изясни Първан Симеонов.

Според него забавното във втория мандат на Румен Радев е какво следва след него. " Има провокации - какви ще са връзките с държавно управление, какво ще стане с конституционния спор, има рецесии, които могат да се приписват на президента . Предният мандат имаше отрицателна стратегия - имаше конкурент. Това прави нещата по-трудни, тъй като от време на време позитивната стратегия е по-трудна от отрицателната ", сподели Симеонов.

Той дефинира управническия жанр на премиера Кирил Петков като включващ - " постъпва гъвкаво, пробва да не се кара с никого, има гъвкава политическа линия ".
 Окончателно: Нинова остава ръководител на Българска социалистическа партия Обновена
Окончателно: Нинова остава ръководител на Българска социалистическа партия

164 делегати са дали своят вот " за " оставката й против 415 " срещу "

" Има заплаха доста хора да си кажат, че и ранният Бойко Борисов пристигна с харизма, беше еластичен, мислеше в придвижване. Много хора могат да създадат паралел сред това и това ръководство . Разликата през днешния ден може да бъде в предвидимостта, решителността. Ходи по въже сегашното ръководство. Това е харесвано ръководство, само че към момента сме в медения му месец ", сподели Симеонов.

В българското общество се отваря пролука и от едната страна стоят обединения като ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Възраждане ", Има Такъв Народ, от другата страна са обединения, които гледат на запад - Политическа партия, Демократична България.

" Нищо не следва от това на този стадий, само че на идващ това може да се окаже значимият политически разлом. Това е предизвикателство към Румен Радев и той ще би трябвало да се пробва да продължава да приказва и на двете, а това не постоянно ще бъде елементарно ", заключи политическия набор Първан Симеонов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР